Hlavní obsah

Šaty, které sluší baculkám. Jaký střih schová vaše nedostatky?

Foto: Rachel Roy

Prošli jsme nové plus size kolekce a vybrali pro vás šaty, které budou slušet plnějším tvarůmFoto: Rachel Roy

Reklama

Šaty a plné tvary? Tyto pojmy jdou dohromady lépe, než byste řekly! Pokud tak objevíte střih, který vám stoprocentně sedí, máte vystaráno. Co říkáte, najdete v šatníku místo (nebo dvě) pro nové?

Článek

Přestože z nich mívají ženy s větší konfekční velikostí obavy, šaty patří ve skutečnosti mezi nejlichotivější kousky. Jakmile porozumíte svým proporcím (a je úplně jedno, jestli máte na cedulce písmenka XL nebo M), snadno odhadnete, po kterých sáhnout.

Zúročte to, co máte

Tuhle frázi už jste určitě slyšely milionkrát, právě od té se ale musíme odrazit. Pro výběr vhodných šatů vezměte v potaz partie, které chcete potlačit, stejně jako ty, které naopak vyzdvihnete. Pokud máte například relativně štíhlé nohy a bojujete se středem těla, udělejte své poznávací znamení z kratších šatů rovného střihu. U vypasovanějších modelů zase funguje uzel nebo mírné nařasení na boku.

Pakliže máte naopak poměrně štíhlé bříško, ale nejste spokojené s boky a stehny, poutejte pozornost ke středu těla. Do kabinky si můžete odnést šaty, které jsou výrazněji projmuté (nebo rovnou stažené páskem) i ty, které mají rozšiřující se áčkovou sukni. Boky a zadek samozřejmě nezmenší, ale vy můžete všechno svalit na tvar sukně :-)

Tipy, které nezklamou

Pro drtivou většinu žen je lichotivý véčkový výstřih (pokud máte velká prsa, dejte si jen pozor na jeho hloubku) a alespoň mírně stažený pas, který dá vyniknout typické ženské siluetě. Do kabinky se vyplatí odnést i šaty se zavinovacím střihem – křivkám vyloženě svědčí a navíc jsou nadčasové. Přísahat můžeme také na rafinovaný rozparek, prostřihy na ramenou nebo zajímavě řešený dekolt.

Místo zbytečné fobie ze vzorů a barev se soustřeďte na často podceňované materiály. Elastická látka, která přilne na každý záhyb, může napáchat spoustu škod. Zaměřit se doporučujeme především na lehké materiály anebo naopak na ty opravdu pevné, které neodhalí nic, co nemají.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty Missguided 920 Kč a H&M +, 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty Forever 21 +, 800 Kč a Junarose, 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty Missguided, 1170 Kč a Junarose, 2299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty Missguided, 840 Kč a Mango Violeta, 1799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): šaty Mango Violeta, 1799 Kč a 1999 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty Rachel Roy, 4353 Kč a City Chic, 1954 Kč – obojí prodává NordstromFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty Missguided, 1180 Kč a Zizzi, 1699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): šaty Mango Violeta, 1999 Kč a 2299 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty H&M +, 999 Kč a Junarose, 1599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty Chetta B, 3230 Kč a City Chic, 1626 Kč – obojí prodává NordstromFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty Mango Violeta, 1799 Kč a 2499 KčFoto: archiv firem

Nestyďte se!

Drobná výpomoc se hodí většině z nás. Do vaší výbavy by tak mělo spadat správné stahovací prádlo, které zahladí nerovnosti. Největší efekt udělá body (mimochodem, k dostání jsou opravdu krásné kousky), pozor si jen dejte na to, aby vám sedělo i v oblasti prsou. Pro běžné nošení potom často stačí i vyšší kalhotky, které šikovně stáhnou bříško. Více tipů najdete v článku Štíhlejší postava na počkání? Tohle prádlo vám pomůže!

Vybraly jste?

Reklama

Načítám