Hlavní obsah

Schází vám fitko? Vyběhněte ven a takhle se oblečte!

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Kvůli pandemii tráví letos většina lidí mnohem více času doma. Pokud už nechcete sedět mezi čtyřmi stěnami nebo vám schází trénink v posilovně, vyrazte ven, aniž byste porušili pravidla. Pohyb na čerstvém vzduchu přináší spoustu benefitů i dokonalé alibi k novým nákupům. Co nabízí móda pro běžce?

Článek

Posílí imunitu, zažene každý splín a dostane vás do kondice. Ale největší výhodou běhu je momentálně to, že k němu nepotřebujete žádnou další živou duši. Funkční oblečení objednejte po síti a zasportujte si v přírodě hned poté, co vám balík dorazí. Nevíte, kde pořídit stylové outfity? My vám to prozradíme. Těšte se i na tipy pro maminky!

V pudrovém tónu  

Říkáte si, proč investovat do sportovních kousků, když můžete vyběhnout v domácích teplákách? Oblečení nevhodných střihů či materiálů dokáže celý zážitek z pohybu zkazit. Hledejte tedy ve speciálních řadách určených přímo k běhu. A narazíte i na módní skvosty, které jsou vhodné pro běžné nošení. Květovaná bunda je zářným příkladem. Zbytek outfitu slaďte do pudrového odstínu růžové a garantujeme, že se vám bude cvičit jedna radost.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tričko Esprit, 849 Kč; 2. podprsenka Kinoko, 847 Kč; 3. legíny Asics (prodává Zalando), 1800 Kč; 4. tenisky Nike, 1920 Kč; 5. bunda Endurance (prodává About You), 1444 Kč Foto: Archiv firem

Ideální pro maminky 

Ani maminky se sportovních aktivit nemusejí vzdávat. Díky terénnímu kočárku zvládnou uspat dítě v rámci běžeckého tréninku. Jestliže se sportem teprve začínáte, vsaďte na boty s vyšší podrážkou, které vám zajistí dokonalé pohodlí a usnadní start. Nezapomeňte také na funkční podprsenku. Krajkové prádlo si nechte na večer.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Kalenji (prodává Decathlon), 749 Kč; 2. tenisky Mizuno, 1323 Kč; 3. legíny Scott (prodává Endorphin Republic), 1708 Kč; 4. terénní kočárek Thule Urban Glide 2, od 17 190 Kč; 5. podprsenka Under Armour (prodává Hervis), 1099 Kč Foto: Archiv firem

Perfektně sladěná

Potrpíte si detaily? Pak se vám stoprocentně zalíbí limetková souprava. A ve stejném tónu seženete i boty. Nebojte, dokonalý design nemá na praktickou stránku vůbec žádný vliv. Dnešní kolekce totiž splňují požadavky těch nejnáročnějších sportovců, a tak v sobě snoubí prvky stylu i funkčnosti. Nepostradatelnou vychytávkou do chladnějšího období je čelenka, díky které vám při běhu neofouknou uši.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Saucony (prodává SportObchod), 2799 Kč; 2. tenisky Under Armour (prodává UrbanStore), 2199 Kč; 3. legíny Puma, 1169 Kč; 4. tričko Puma, 899 Kč; 5. funkční čelenka Drexiss, 270 Kč Foto: Archiv firem

Dbejte na bezpečí

Pokročilejší běžci mohou vyzkoušet trénink se zátěžovou vestou, která pomáhá zvýšit dynamiku i vytrvalost. Své dosavadní zkušenosti posunete na další úroveň. Pokud rádi běháte v noci nebo brzy ráno v čase, kdy sluníčko ještě spí, nezapomeňte na reflexní prvky na bundě i kalhotách. Bezpečnost nade vše!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Craft, 1599 Kč; 2. tenisky Sprandi (prodává CCC), 899 Kč; 3. kalhoty Lotto (prodává Sportisimo), 599 Kč; 4. zátěžová vesta 5 kg inSPORTline, 899 Kč; 5. tričko Klimatex (prodává Sportisimo), 299 Kč Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám