Hlavní obsah

Šedá je in: Pořiďte si šaty, kabát i domácí soupravu!

Foto: F&F

Foto: F&F

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedá barva dostane letos v módních kolekcích velký prostor. Spolu se žlutou se totiž stala barvou roku, a tak jsme se na ni zaměřili více zblízka i my. Přinášíme 10 stylových outfitů, ve kterých šedá hraje prim.

Článek

O tom, že společnost Pantone Color Institute letos vyhlásila barvou roku šedou a žlutou , jsme vám už říkali. Dnes se zaměříme jen na jednu z těchto barev, na tu, která bývá často opomíjená. V dámském šatníku však vydrží léta, neboť patří k základním basic barvám, které se skvěle kombinují s jinými. Například bledě modrou, vínovou nebo oranžovou.

Šedá barva nemusí působit nudně, ani když ji šikovně zkombinujete tón v tónu. Stačí pak takový outfit vyšperkovat například bílými doplňky v podobě čepice, kotníkové obuvi či kabelky.

Lesklé šaty

Aby to nebyla vždy jen nudná šedá, vyberte si kousky, které mají něco navíc. Mohou to být šaty s lesklou nitkou, které budou vypadat famózně v kombinaci s bílými kozačkami.

Foto: Archiv firmy

Reserved: pleteninové šaty s lesklou nitkou, 899 Kč; podkolenky s příměsí vlny, 159 Kč; bílé kozačky s kulatou špičkou, 1499 KčFoto: Archiv firmy

Vlněný kabát

Základem zimní výbavy každé stylové ženy by měl být kvalitní hřejivý kabát. A šedý model zkombinujete skutečně hravě s čímkoli. Třeba i s domácí teplákovou soupravou.

Foto: Archiv firmy

Zara: kabát z vlněné směsi, 3299 Kč; bílé tričko basic, 159 Kč; mikina s kapucí, 449 Kč; teplákové bermudy, 449 Kč; ploché kožené polobotky, 399 KčFoto: Archiv firmy

Hřejivé úpletové šaty

Chcete vypadat i v zimě žensky a nosit šaty? Skvělou volbou jsou ty svetrové. Můžete k nim vzít dlouhý kabát i prošívanou péřovou bundu, kozačky na podpatku, ale i kotníkové boty na platformě.

Foto: Archiv firmy

Mango: košilové úpletové šaty, 999 Kč; bílá košile, 399 Kč; prošívaný anorak na zip, 1999 Kč; kožené vysoké boty, 1599 KčFoto: Archiv firmy

Splývavý komplet

Příjemný, hřejivý a především pohodlný. Takový komplet si žádá nová doba na home officu, ale klidně i v kanceláři. Navíc jednotlivé kousky můžete nosit i samostatně a kombinovat třeba s džíny, halenkou či šaty.

Foto: Archiv firmy

Massimo Dutti: svetr bez rukávů, 1595 Kč; volný kardigan, 1895 Kč; úpletová sukně, 1895 Kč; černé kožené kozačky, 5595 KčFoto: Archiv firmy

Originální sukně

Ani šedá sukně nemusí být nudným kouskem ve vašem šatníku. Stačí, když zvolíte lichotivý pouzdrový střih v mididélce ozvláštněný kapsičkou či ledvinkou. Rozumět si bude skvěle například s bleděmodrým či vínovým vrškem.

Foto: Archiv firmy

Mohito: sukně s kapsičkou, 299 Kč; basic rolák, 249 Kč; žebrovaná čepice, 199 Kč; kotníkové šněrovací boty, 999 KčFoto: Archiv firmy

Halenka s kalhotami

Ještě jste nerezignovaly na stylové outfity do kanceláře? Pak vám nabízíme tento elegantní komplet složený z volnějších zkrácených kalhot a košilové halenky s viskózou. Tu můžete obléci samotnou nebo dát pod vršek bílý top.

Foto: Archiv firmy

s.Oliver: košilová viskózová halenka, 3299 Kč; zkrácené kalhoty, 2499 Kč; velká kabelka, 1399 KčFoto: Archiv firmy

Domácí komplet

Době koronavirové, kdy trávíme více času doma, se přizpůsobily i módní značky, jež začaly více nabízet pohodlné komplety v podobě mikin či svetrů sladěných s tepláky či takzvanými jogger kalhotami.

Foto: Archiv firmy

H&M: pletený svetr s kapucí, 799 Kč; pletené kalhoty jogger, 749 KčFoto: Archiv firmy

Trendy parka

Prodloužená bunda s velkou kapucí s kožíškem je must-have zimní sezony. Slušet vám bude parka v šedostříbrné barvě, která dodá vašim zimním outfitům šmrnc. Oblékněte ji třeba tón v tónu se zbytkem oblečení, nebo ji zkombinujte s bílými džínami.

Foto: Archiv firmy

Next: parka s kapucí z umělé kožešiny, 2395 Kč; svetr, 1620 Kč; tvarující úzké džíny, 890 KčFoto: Archiv firmy

Svrchní košile

Košilové bundy se staly už na podzim módním trendem číslo jedna. Pokud o takovém modelu uvažujete, zkuste šedou variantu s bílými doplňky, které vaše outfity omladí.

Foto: Archiv firmy

Pull&Bear: svrchní košile, 799 Kč; kotníčkové boty chelsea s detailem špičky, 799 KčFoto: Archiv firmy

Šedá do puntíku

Pokud máte rády outfity sladěné tón v tónu, vylaďte je klidně do posledního detailu, kterým může být i městský batoh. Bude se vám hodit do práce i na výlety.

Foto: Archiv firmy

Zoot: kabát s příměsí vlny Zoot Timea, 1299 Kč; top bez rukávů Dorothy Perkins, 449 Kč; široké džíny Only, 599 Kč; černé kožené mokasíny Vagabond, 2629 Kč; batoh z umělého kožíšku Eastpak, 2499 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám