Hlavní obsah

Ušito v Česku: Kabáty od návrhářů, které mají šmrnc!

Foto: Jana Mikešová, Lay Sedláková, Josefina Bakošová

Foto: Jana Mikešová, Lay Sedláková, Josefina Bakošová

Reklama

Přírodní materiály, originální design a důraz na ženskou siluetu. To vše spojuje krásné kabáty od tuzemských módních návrhářů, které vám dnes ukážeme v naší pravidelné rubrice Vyrobeno v Česku.

Článek

Kabáty z běžných konfekcí vám přijdou trochu nudné a fádní a toužíte po originálním a kvalitním kousku? V tom případě vás jistě osloví nevšední vzhled kabátů od českých návrhářů. A pokud si nevyberete, ušijí vám model na zakázku. Levné to nebude, ale jistě oceníte přírodní materiál, propracované střihy i případnou variabilitu. Představujeme vám 6 českých značek, které nás oslovily.

Vlněné kabáty od Josefiny Bakošové

Kabát, ve kterém nebudete nikdy mrznout? Jedině vlněný. Takový najdete u módní návrhářky a kreativní ředitelky galerie Harddecore Gallery v Praze Josefiny Bakošové, kde svou módu také prodává. Její oblečení se vyznačuje ležérními a propracovanými střihy, elegancí a kvalitními materiály. Josefina Bakošová klade ve své práci důraz na detail, netradiční provedení a variabilitu. Spolupracuje také s Ester Geislerovou – tvoří spolu kreativní duo pod značkou Esterajosefina. Také spolu napsaly knihy Terapie sdílením a Terapie sdílením vol. 2.

Foto: Josefina Bakošová

Oversize vlněné kabáty Josefiny Bakošové jsou ušité ze 100% vlny, každý stojí 16 900 KčFoto: Josefina Bakošová

Trenčkoty od Lay Sedlákové

Značka LAY, za kterou stojí designérka Lay Sedláková, je rozhodně výjimečná a originální. Jádrem její tvorby je trenčkot a jeho nejrůznější variace.

Své profesionální zkušenosti sbírala jako návrhářka české módní značky Pietro Filipi. Pracovala zde jako designér samostatné dámské kolekce a následně i jako designér kolekce šperků. Také díky zkušenostem ze zahraničních stáží v Paříži se později rozhodla začít budovat vlastní značku. Její návrhy jsou vždy elegantní a nadčasové.

Foto: Lay Sedláková

Zleva: Do kabátů značky Lay se zamilují příznivkyně pestrých barev i vzorů, které touží být na ulicích vidět, trenčkot vyjde na 9990 Kč, model s kožešinou stojí 11 990 KčFoto: Lay Sedláková

Pop by Zuzana Kubíčková

Krásné kabáty vznikly pro rok 2020 také ve společnosti Pop by Zuzana Kubíčková. Návrhářka představila ucelenou ženskou kolekci v byznys stylu s náznakem formálnosti a reprezentativnosti. Důraz je kladen především na ženskou siluetu a inspirace sahá do devadesátých let, kdy jde do popředí linie pasu v kontrastu se zvýrazněnými velkými rameny. Její kabáty jsou ušité ze 100% vlny.

Foto: Pop by Zuzana Kubíčková

Zleva: Vlněné kabáty Zuzany Kubíčkové jsou zaměřené na ženskou siluetu, kostkovaný stojí 31 800 Kč, světlý model vyjde na 34 860 KčFoto: Pop by Zuzana Kubíčková

Přírodní barvy Jany Mikešové

Módní designérka Jana Mikešová tvořící pod značkou MIK je vyhlášená svými pleteninami a produkty, které chrání před každou nepřízní počasí. Naprostou nezbytností pro letošní zimu je vlněný a mohérový kabát. Značka přináší modely určené sebevědomým ženám, ctí ženskost, čistotu linie a zároveň pohodlnost. Kabáty můžete koupit na webu značky, nebo v pražském Kvartýr shop & studiu.

Foto: Jana Mikešová

Zleva: Oversize kabát s příměsí mohéru Jany Mikešové se skládá z vesty a bolera a lze ho nosit na 3 způsoby. Zrzavý kabát z vlny se stojáčkem se prodává i s páskem ze stejného materiálu, každý stojí 13 900 KčFoto: Jana Mikešová

Oversized kousky Zuzany Veselé

Hřejivé modely najdete také u návrhářky Zuzany Veselé, která tvoří zejména na české módní scéně, kde se účastní mnoha módních akcí, jako je například Prague fashion week nebo Designblok. Zuzana Veselá je oděvní designérka a kromě tvorby se věnuje pedagogické činnosti (Technická univerzita v Liberci). Její kolekce obsahují originální modely, často v kusovém provedení nebo limitované série.

Foto: Nikola Šrajerová, Dan Harvan

Zleva: Oversized kabáty Zuzany Veselé jsou ušité z italského vlněného tvídu se zlatým lurexovým vláknem a z italské pařené vlny. Světlý model vyjde na 9900 Kč, červený model na 11 290 KčFoto: Nikola Šrajerová, Dan Harvan

Zavinování s La femme Mimi

Neotřelý zavinovací střih kabátů navrhuje česká oděvní značka s vietnamskými kořeny La femme Mimi. Návrhářka Mimi Lan Nguyen (svou značku založila v roce 2007), svými modely podtrhuje především ženskost, ale zároveň klade důraz na pohodlí a udržitelnost. Často tvoří z recyklovaných materiálů, takže některé kousky jsou 100% zero waste, jako je například i červený sametový kabát na fotce vpravo. Její tvorbu jste mohli vidět také na akcích jako Designblok a dalších.

Foto: La Femme Mimi

Zavinovací kabáty La femme Mimi jsou oboustranné, šedivo-vínový 5940 Kč; červený kabát 7000 KčFoto: La Femme Mimi

Josefina Bakošová i Lay Sedláková tvoří také krásné svatební šaty. Podívejte se...

Reklama

Načítám