Hlavní obsah

Hledáte šaty na zimu? Pořiďte si dlouhý model z úpletu!

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Reklama

Do letních šatiček je ještě daleko, ale pokud už máte kalhot plné zuby, vyzkoušejte šaty úpletové. Jsou univerzální, pohodlné a dokážou zahřát víc než klasický svetr. Máme pro vás čtyři možnosti, jak je kombinovat. Kterou z nich si vyberete?

Článek

Sázkou na jistotu jsou modely v neutrálních barvách, které můžete snadno spárovat se vzorovanými doplňky, metalickými odlesky i pastelovými odstíny. Jestliže se budete držet tohoto pravidla, stanou se dlouhé úpletové šaty vaším oblíbeným kouskem na zimu.

Vypasovaný střih

Jestliže se trendu oversized střihů prozatím úspěšně vyhýbáte, dejte na odiv své křivky v šatech na tělo. K dokonalé postavě si můžete pomoct tvarovacím spodním prádlem. Do módy se po roční pauze opět vrací zvířecí motivy, tak je do outfitu nezapomeňte zakomponovat třeba v podobě bot. Jste fanynkou růžové barvy? Pak si ji neodpírejte ani v lednu, spolu s hnědou tvoří totiž parádně sehranou dvojku.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kabát H&M, 4499 Kč; 2. boty Steve Madden (prodává Answear), 1799 Kč; 3. šaty Vero Moda (prodává Zalando), 840 Kč; 4. kabelka Guess (prodává Bibloo), 2629 Kč; 5. baret Asos, 340 KčFoto: Archiv firem

Pro všechny postavy

Černé šaty se zdůrazněným pasem budou slušet i postavám krev a mlíko. V takovém případě ale vsaďte raději na obyčejné punčocháče a variantu s puntíky přenechte ženám s modelkovskými mírami. Mohly by vám nohy zbytečně rozšířit. Patříte–li mezi milovnice sportovního stylu, vezměte si tenisky i stylový batůžek a vyrazte vstříc novým zážitkům.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kabát Zara, 1299 Kč; 2. tenisky Massimo Dutti, 2595 Kč; 3. šaty COS, 2330 Kč; 4. batoh Kazar, 2312 Kč; 5. punčocháče Calzedonia, 429 KčFoto: Archiv firem

S košilovým efektem 

Největší předností světlých barev je, že svým nositelkám ubírají věk. Nenechte se přemlouvat a vraťte se díky nim zpátky v čase. Šedé elegantní šaty s límečkem doplňte vlněným kardiganem, a protože na podpatcích si žádného extra pohodlí neužijete, vyměňte je za trendy pohorky, které se dnes nosí i do města.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kardigan Edited (prodává About You), 2599 Kč; 2. šaty Mango, 999 Kč; 3. čepice Cropp, 59 Kč; 4. boty Stokton (prodává Eobuv), 5931 Kč; 5. hodinky MVMT (prodává Klenoty Aurum), 4590 Kč; Foto: Archiv firem

Roláková verze 

Večně zmrzlým povahám se budou zamlouvat maxišaty s roláčkem. V podobném outfitu si na ně žádný mráz totiž nepřijde. Místo dlouhého kabátu můžete sáhnout po krátké zimní bundě, a pokud si potrpíte na extravagantní prvky, pořiďte si boty v rockerském duchu. Až se malinko oteplí, využijete stejný komplet například ke koženému křiváku.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Pull & Bear, 549 Kč; 2. boty Kate Gray (prodává Humanic), 2699 Kč; 3. šaty Rainbow (prodává Bonprix), 899 Kč; 4. kabelka Reserved, 599 Kč; 5. náušnice Česká mincovna, 1750 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám