Hlavní obsah

Sedm rad, jak na žárlivce

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Soužití se žárlivcem je vyčerpávajícíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít doma žárlivce je hotové peklo. Pokud váš milý začíná dělat nějaké zvláštní náznaky, pak je dobré zakročit. Nejlépe hned teď!

Článek

Chování chorobných žárlivců bývá velmi nepříjemné a jejich partneři - pokud chtějí přežít - mají jen dvě možnosti: Buď odejdou, nebo se naučí správně reagovat.

1. Žárlivosti jde předejít správnou výchovou

Žárlivost není vrozená, je to jen určitý druh chování, které jsme se naučili v dětství. Dítě se naučí přivlastnit si lásku svých rodičů, prarodičů či jiných blízkých osob. Pokud nechceme vychovat žárlivce, musíme s touto vlastností začít bojovat už v dětství. Skutky či chováním přesvědčit dítě, že rodiče nejsou jeho majetek.

2. Žárlivost se musí léčit

Mohlo by se proto zdát, že náprava je jednoduchá - zajít k psychologovi. Ale není to tak - žárlivec totiž musí s odborníkem spolupracovat. A právě to bývá problém. Navíc je nutné počítat s tím, že jde o dlouhodobou terapii. Člověk musí chtít!

3. Pomoci může kineziolog

Pokud je vám jasné, že partnera k psychologovi nedostanete, zkuste kineziologa. To je lékař, který váš mozek nastaví do alfa roviny (stav podobný hypnóze) a díky tomu přivede člověka tam, kam chce. Možná u vašeho partnera nastal někde blok. A tohle umí kineziolog perfektně odstraňovat.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Žárlivost se dá léčitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

4. Co žárlivec ztrácí

Žárlivec si musí začít uvědomovat své chování. Musí pochopit, že žárlení mu nic nepřináší, ba naopak - žárlením ztrácí všechno, co na něm partner obdivoval.

5. Pomáhají i léky

Ke zmírnění žárlivosti se užívá anxiolytik a sedativ, což jsou medikamenty, které snižují úzkostlivost a zklidňují. S pomocí léků zvládá lépe situace, které dřív pro něj byly zcela neúnosné tak, že se na ně bál i pomyslet. Např. služební cesta partnera, schůzka s kamarádkami, návštěvy partnera v nějakém kroužku...

6. Buďte v klidu

Žárlivce prostě ignorujte. Nelze samozřejmě přijít domů, bouchnout dveřmi a nemluvit s tím druhým vůbec, stačí odpovědět na jednu, maximálně dvě otázky a dál se nebavit. Ze začátku to není jednoduché a žárlivý partner bude reagovat negativně. Když ale zjistí, že to nikam nevede, přestane se takhle chovat.

7. Žárlivost naruby

Touto žárlivostí je postižen člověk, který potřebuje být ustavičně ubezpečován o lásce druhého k sobě. Spokojen je tedy pouze tehdy, když na něj partner žárlí. Jde taktéž o určitou poruchu v chování, se kterou je také nejlepší navštívit odborníka.

Reklama

Související témata:

Načítám