Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte je v osolené vodě doměkka. Klidně je můžete lehce rozvařit, budou se pak lépe šťouchat. Cibulku nakrájejte na větší kousky, orestujte ji na másle a odstavte ji z plotny. Když jsou brambory hotové, slijte je, přidejte je na pánev k cibulce a rozšťouchejte je. Podle chuti je můžete ještě dosolit nebo trochu opepřit.

Foto: Petr Makovička
02.
Vajíčka rozklepněte do misky a rozšlehejte je.Tortillu asi 30 vteřin ohřejte v mikrovlnce, zvláční a bude se nejen lépe balit, ale hlavně potom při smažení tak snadno nepopraská. Tortillu pak pomažte rozšlehaným vejcem, nandejte na ně cibulové brambory a zabalte ji.

Brambory položte na tortillu a zabalte jiFoto: Petr Makovička

Zbylý jeden okraj přehněte směrem ke středuFoto: Petr Makovička

A nakonec vše dobalteFoto: Petr Makovička
03.
Vepřovou panenku rozdělte na dvě části a přes potravinářskou fólii ji naklepejte, neporušíte tak strukturu masa. Osolte ji, opepřete a vložte ji na rozpálenou teflonovou pánev. Panenku zlehka pokapejte olivovým olejem a z každé strany ji restujte asi 2 minuty.
04.
Pak na pánev přidejte opláchnutý čerstvý chřest (jinak je potřeba ho od hlavičky dolů oloupat) a ještě chvíli vše společně opékejte, celkem asi 10–12 minut. Když je chřest hotový, ale stále křupavý, vypněte vařič, kousky panenky naskládejte na plátky pokrájenou mozzarellu, cherry rajčátka a hotový chřest.

Foto: Petr Makovička
05.
Takto nachystané maso naskládejte do zapékací misky a vložte ještě asi na 10 minut do trouby pod gril (případně ji předehřejte na 220 stupňů). Ve fritéze nebo na pánvi rozpalte dostatečné množství oleje, vložte do něj zabalené tortilly a osmažte je dozlatova, trvá to asi 1 minutu.