Hlavní obsah

Selena Gomez podstoupila transplantaci ledviny. Dostala ji od své kamarádky!

Foto: Profimedia.cz

Dojemná fotografie, která byla pořízena po transplantaciFoto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přátelství na život a na smrt. S kolika kamarádkami jste si to někdy řekly? A jak moc vážně jste to myslely? Francia Raisa by mohla jít všem příkladem. Své nejlepší přítelkyni, zpěvačce Seleně Gomez, darovala ledvinu, aby se mohla lépe poprat s nemocí.

Článek

Věc, která vás spojí na celý život. Zatímco někteří lidé ze strachu nejsou schopni darovat orgán ani svému nejbližšímu z rodiny, Francia Raisa (29) se rozhodla pomoci své nejlepší kamarádce, zpěvačce a herečce Seleně Gomez (25). Darovala jí ledvinu. Zpěvačka tuto zprávu zveřejnila teprve nyní na svém instagramovém účtu. Ženy podstoupily zákrok už během léta, ale držely to v tajnosti.

Foto: Profimedia.cz

Selena Gomez teď vypadá mnohem lépe a dokonce si zahraje v novém filmu Woodyho Allena! Foto: Profimedia.cz

Mnoho fanoušků se během léta obracelo na zpěvačku s dotazem, co se děje, že se odmlčela a nepropaguje svoji novou muziku, na kterou byla tak pyšná. Nyní jim zpěvačka jako odpověď poslala  fotografii z nemocnice, kde se drží za ruku s Francií. K tomu napsala „Jsem si vědoma, že někteří moji fanoušci si všimli, že nejsem tolik aktivní jako obvykle. Ale zjistila jsem, že kvůli mé nemoci lupus budu muset podstoupit transplantaci ledvin. Potřebovala jsem se odmlčet, abych se dala zdravotně do pořádku. Upřímně, těšila jsem se na to, až se s vámi podělím o cestu, kterou jsem za posledních několik měsíců ušla. A tím bych ráda poděkovala i rodičům a lékařům, kteří se o mě starali nejen před, ale i během operace a po ní," napsala svým fanouškům zpěvačka.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Francia Raisa je blízkou přítelkyní Seleny Gomez, proto se rozhodla jí darovat ledvinuFoto: Profimedia.cz

Takřka sesterská láska

V neposlední řadě ale také poděkovala své přítelkyni, Francii, za to, co pro ni udělala. „Je to neuvěřitelná oběť, že mi darovala ledvinu. Svoji vděčnost ani nemohu vyjádřit. Miluji tě jako svoji sestru," napsala na Instagramu o své přítelkyni, se kterou se seznámila v roce 2008. Pod dojemný vzkaz ještě přidala odkaz na webové stránky organizace, která se snaží pomáhat lidem, kteří mají stejnou nemoc jako Selena Gomes, tedy lupus.

Lupus je autoimunitní onemocnění, při kterém organismus vytváří protilátky proti sobě samotnému, čímž se pomalu ničí. Zatímco u některých pacientů se projevuje pouze celkovými bolestmi těla nebo dlouhodobou únavou, někdy to může dojít tak daleko, že nemoc ohrožuje orgány a může dojít k poškození srdce nebo ledvin, jako v případě Seleny Gomez.

Foto: Profimedia.cz

Dívky se seznámily v roce 2008Foto: Profimedia.cz

Na lupus bohužel neexistuje lék, příznaky ale mohou být zmírňovány pomocí chemoterapií, nebo podáváním protizánětlivých a steroidních léků. Chemoterapii podstoupila i Selena Gomez a v roce 2013 kvůli ní musela dokonce zrušit i své turné. Tehdy ale nikdo netušil, o co jde, mladá zpěvačka vyšla s pravdou ven až v roce 2015, kdy začala o nemoci veřejně mluvit, aby zároveň poukázala na problematiku.

Komu byste darovaly orgán vy?

Reklama

Načítám