Hlavní obsah

Šestileté dívky jako sexy modelky v podpatcích?

Foto: Lanvin

Děti předškolního věku se ve světě módy objevují stále častějiFoto: Lanvin

Reklama

Profesionální pózy, silný make-up a luxusní oblečení. Že se spousta děvčat vrhá do modelingu ještě před oslavou patnáctin, už nikoho nepřekvapí. Nepřijde vám ale zvláštní, vidět v časopise šestileté „modelky", oblečené do odvážných šatů? A co soutěže krásy, kde jsou dívky předškolního věku dokonce leckdy vylepšovány botoxem? Vítejte ve světě, kde podpatky nahradily hračky!

Článek

Pamatujete, v čem jste běhaly jako malé? Dost možná ani ne. Tehdy to totiž nebylo podstatné, i když jste samozřejmě všechny měly nějaké oblíbené šatičky, které jste vyžadovaly častěji než jiné, nebo sukni, kterou jste si odmítaly obléknout. A když jste se chtěly „vyfiknout“, natřely jste si rty jahodovým Labellem.

V lodičkách už odmalička

Holky zkrátka napodobují své maminky, a pokud to zůstává u toho, že se projdou po bytě v jejich botách, je to v pořádku. Horší ale je, když se podpatky stanou jejich běžnou výbavou. Právě za to je často kritizována herečka Katie Holmes, jejíž dcera Suri často cupitá v lodičkách. Přestože jsou ortopedové zděšeni a celý svět nechápavě vrtí hlavou, manželka Toma Cruise tvrdí, že jen respektuje přání malé Suri.

Foto: Isifa

Malá Suri Cruise vyráží v podpatcích i na plážFoto: Isifa

Mini modelky v šatech za desetitisíce

Stylizace dětí do dospělých žen se ale odráží i v módě. Nově jsme žasli nad kampaní značky Lanvin, kdy návrhář Alber Elbaz oblékl malé holčičky do šatů, které by jim jejich maminky mohly závidět. Co na tom, že se díky jemným materiálům nesmí prát? Návrhy jsou úžasné, ale to, zda se hodí právě pro tuhle věkovou kategorii, je diskutabilní.

Foto: Lanvin

Luxusních šatů Lanvin si mohou užívat i nejmenšíFoto: Lanvin

Skandální Vogue

Ve srovnání s tím, co předvedla v lednovém čísle francouzská verze časopisu Vogue, to ale není nic. Návrhář Tom Ford, který v časopise výjimečně hostoval, připravil skandální číslo, o kterém se mluvilo ještě dlouho poté, co zmizelo z novinových stánků. V časopise se totiž objevila móda nazvaná Cadeaux (v překladu dárky), ve které pózovaly sotva šestileté modelky. Na rozdíl od poměrně nevinné kolekce Lanvin tu holčičky odvážně pózují vyzbrojené výrazným make-upem, jehlovými podpatky a upnutými šaty. Editorial okamžitě vyvolal vlnu negativních reakcí, většina čtenářů byla – umění, neumění – znechucena jejich sexuálním nádechem a označila je za „dáreček“ pro všechny pedofily.

Foto: Vogue

Editorial časopisu Vogue vzbudil vlnu kritikyFoto: Vogue

Foto: Vogue

Cílem Vogue prý bylo upozornit na stále větší počet dětí pohybujících se v módním průmysluFoto: Vogue

Foto: Vogue

Fotky do Vogue záměrně zařadil návrhář Tom FordFoto: Vogue

A co na to Vogue? Redakce se ohradila tím, že fotky vytvořili právě s úmyslem šokovat. Chtěli prý upozornit na problém, že se v módním světě objevuje stále více dětí a nezletilých. Šéfredaktorka Carine Roitfeld, která zrovna opouštěla Vogue, celou věc uzavřela s tím, že účel byl splněn a je ráda, že fotky vyvolaly takovou kontroverzi.

Foto: Vogue

Připadají vám tyto snímky v pořádku?Foto: Vogue

Zrcadlo, zrcadlo, kdo je z nás nejkrásnější?

Kdo to ale myslí s „malými velkými“ dívkami bohužel vážně, jsou organizátoři soutěží krásy, kterých se účastní i pětileté slečny. Většinou ty, které mají ambiciózní rodiče, kteří doufají, že právě jejich dítko bude tím nejkrásnějším. Ti dokonce neváhají děti jakkoli „poupravit“, a jedna z matek se dokonce v televizní show přiznala, že své osmileté dceři pravidelně píchá botox. Na soutěžích je to prý normální. Celý případ už řeší sociální služba, která jí prozatím dceru odebrala. Malá Britney ve studiu řekla, že vpichování injekcí sice bolí, ale nechce mít ty „ošklivé vrásky“. Brzy by prý ráda podstoupila plastiku nosu a prsou, aby byla dokonalá a stala se hvězdou. I takhle může vypadat dětství.

Foto: archiv

O titul královny krásy soutěží už holčičky v předškolním věkuFoto: archiv

Foto: archiv

Nechybí ani promenáda v plavkáchFoto: archiv

Foto: archiv

Hlavní motto? Není důležité zúčastnit se, ale vyhrátFoto: archiv

Od kolika let by podle vás dívky mohly začít nosit podpatky a make-up? Myslíte, že je správné, aby v tak nízkém věku dělaly modelky? A co si myslíte o soutěžích krásy? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám