Hlavní obsah

Sex 50 plus. Jak často se držíte za ruce?

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Reklama

Jak vypadá typický vztah a milostný život klasického páru? Drží se po letech ještě za ruce a říkají si „miluji tě“? Jestli jste někdy museli kvůli své drahé polovičce udělat ústupek, nejste v tom sami. A jsou další věci, s kterými se partnerské dvojice potýkají.

Článek

Přemýšlíte někdy nad tím, jak to chodí u jiných párů? Mají se vaši kolegové, přátelé či sousedi, kteří žijí v dlouholetých vztazích, pořád rádi a umí se ještě vášnivě líbat? A kolikrát týdně praktikují sex, jestli vůbec?

To odhaluje velmi zajímavý online průzkum s názvem The Normal Bar, kterého se zúčastnilo téměř 100 tisíc lidí, přičemž 8 240 účastníků nahlásilo věk 50 plus. A právě na jejich odpovědi se zaměříme.

Mezi tvůrce tohoto průzkumu patří americké trio ve složení: spisovatelka Chrisanna Northrup, odbornice na vztahy Pepper Schwartz a sociolog James Witte. Takže, co je pro milence normální? Díky těmto 14 otázkám je hned jasno!

1. Líbáte nebo objímáte svého partnera na veřejnosti?

Něžnosti před ostatními někoho dělá šťastným. Veřejné projevy náklonnosti jsou pro vztah milé. Podle průzkumu se jich však zříká 32 procent mužů a 48 procent žen.

2. Už jste se vzdali něčeho důležitého, abyste vztah udrželi?

Někdy je nutné pro záchranu vztahu něco oželet, například koníček, přátele nebo práci. Platí však, že spokojení partneři se za všech okolností navzájem podporují. Zkušenost s ústupkem má shodně téměř 30 procent mužů a žen.

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Ve vztahu je třeba naučit se dělat i kompromisyFoto: Halfpoint, Shutterstock.com

3. Četli jste někdy e-mail svého partnera?

Že by pošta měla být soukromá? Jedna ze čtyřech žen a jeden z pěti mužů toto pravidlo někdy v minulosti porušili.

4. Jak často se s partnerem držíte za ruce?

Lidé, kteří jsou ve vztahu deset a více let, se za ruce už většinou nedrží. U nové známosti (vztah kratší než jeden rok) je to však něco jiného. V takovém případě je pro 78 procent mužů i žen toto gesto běžné.

5. Jak často říkáte svému partnerovi, že ho milujete?

Více než 90 procent mužů říká svým partnerkám „miluji tě“, zatímco jen 58 procent žen dělá totéž. Ovšem pozor, nejšťastnější páry si lásku vyznávají alespoň jednou týdně!

6. Měli jste někdy pocit, že se s vámi partner pomiloval z povinnosti?

Překvapivě už i ve vztahu kratším než jeden rok říká 12,5 procent mužů a žen, že ano. Na druhou stranu 49,6 procent dotázaných, jejichž vztah trvá déle než dvacet let, takový pocit nemá.

7. Už jste někdy použili sexuální hračky?

Hračky pro dospělé využívá 60 procent žen a 40 procent mužů, což je jedině dobře. Díky nim je sex pestřejší a tolik netíhne ke stereotypům. (Jak správně používat dildo)

Foto: Motortion Films, Shutterstock.com

Pro většinu párů jsou vášnivé polibky na programu minimálně jednou týdně. A to je dobře!Foto: Motortion Films, Shutterstock.com

8. Jak často se vášnivě líbáte?

Takové věci vůbec nedělám, odpovídá opět shodně 38 procent dam a pánů. Jaká škoda! Líbání je totiž kořením vztahu!

9. Co od svého partnera vlastně chcete?

Více než čtvrtina mužů tvrdí, že nemá dostatek sexu, zatímco čtvrtina žen by uvítala lepší životní styl. Zhruba 14 procent mužů a 19 procent žen touží po kvalitnější a častější fyzické náklonnosti.

10. Jak často si najdete čas na „randící noc“?

Společný čas s partnerem velmi uspokojuje 88 procent mužů a žen, nicméně jen 32 procent dotázaných praktikuje takzvanou randící noc (jednou či dvakrát měsíčně).

11. Říkáte svému partnerovi, že je atraktivní?

Pravidelně své lásce lichotí 47 procent žen a 55 procent mužů.

12. Provádíte orální sex se svým partnerem?

Orální sex se stále drží na prvních příčkách oblíbených praktik, což dokládají i tato data. Pro 77 procent žen a 60 procent mužů je kontakt pohlavních orgánů s ústy neodmyslitelnou součástí milostného života. (Zdokonalte se v orálním sexu!)

13. Jak často se vy a váš partner milujete?

Málokdy nebo výjimečně. Tak zní odpověď 33 procent mužů a žen. Naopak několikrát týdně si užívá 31 procent, několikrát měsíčně 28 procent a k frekvenci jednou za měsíc se hlásí shodně 8 procent. Otázkou také je, zda se jedná o sex, nebo milování. Mezi nimi je rozdíl!

14. Vybrali byste si znovu stejného partnera?

Jak se pozná spokojenost? Tak, že znovu vkročíte do stejné řeky. Kdyby se naskytla situace, ve které by bylo nutné znovu si vybrat životního partnera, vyhrál by shodně v 72 procentech ten stávající. Tomu se říká láska!

Váš vztah je teprve v plenkách, takže spíš tápete, zda to s vámi nápadník myslí vážně? Odhalte jeho úmysly co možná nejdřív!

Reklama

Načítám