Hlavní obsah

Zbytečně se nemóděte a nebuďte nafrněná: Jak zapadnout mezi jeho kamarády

Foto: Jack Frog, Shutterstock.com

Foto: Jack Frog, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když potkáte muže svých snů, automaticky předpokládáte, že bude vycházet s vašimi kamarádkami. Ale co druhá strana? I váš nový objev chce, abyste se v jeho samčí partě ujala. Víte, jak se s ní spřátelit?

Článek

Neočekávejte, že se hned stanete miláčkem všech, kdo mají na toho sexy chlapíka, se kterým se scházíte už pár týdnů, nemalý vliv. Je třeba vynaložit jisté úsilí a nepodléhat panice. Jedině tak získáte body. Čím je nutné začít a co rozhodně nedělat? Ctěte zlaté šestero!

1. Nevyhýbejte se kontaktu s jeho přáteli

Partnerovi kámoši si v pátek večer jdou zahrát bowling, příští týden jedou na horskou chatu a na ten další mají naplánovaný narozeninový večírek jednoho z nich. Počítají, že se vaše zlato zúčastní, popřípadě rovnou s vámi.

Nevyhýbejte se tomu. Jistě, ze začátku to může být trochu nepříjemné (nikoho z nich neznáte a víte, že budete pod drobnohledem), ale nepohodlí časem zmizí. Pokud jste nervózní z představy, že se máte sejít v zapadlé ušmudlané hospodě, zkuste je přemluvit ke schůzce někde, kde se cítíte dobře.

2. Naučte se některé věci přehlížet

Matějův černý smysl pro humor moc nechápete, stejně jako Kamilovy sexistické vtípky. To vás ale neopravňuje zhnuseně se zvednout a odejít od stolu. Berte to tak, jak to přichází. Společenská setkání se rázem stanou mnohem snesitelnější a možná vás i překvapí, že časem na kamarádech svého nového partnera objevíte i příjemné stránky.

Pokud se ale chovají vyloženě nevhodně (jsou hrubí, vulgární a jinak překračují hranice), jde slušnost stranou. S vážnou tváří se ohraďte a jasně sdělte, že si nepřejete, aby s vámi bylo takto zacházeno.

3. Zapojte se do hovoru

Přítel a jeho kamarádi rádi mluví o práci a starých časech, vzpomínají na super dovolenou na raftech i holky, které potkali v baru. Pro ně je to celý svět, pro vás španělská vesnice.

Je těžké nesedět v koutě a zahájit konverzaci. Pro navázání přátelství je to ale nesmírně důležité, tahle ryze pánská posádka vás chce poznat. Nebuďte tou, která vůbec nemluví. Klidně změňte téma a naveďte hovor tak, aby se do něj mohl zapojit každý. Co ten nejnovější film, který běží v kinech? Kdo ho už viděl? A nebyl někdo na festivalu piva?

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Nebojte se nadhodit téma: co ten nový film, už jste ho viděli? Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

4. Nesnažte se být lepší, než jste

Prvotní instinkt vám říká „udělej ten nejlepší dojem“. Takže dokonale sladíte outfit, vyžehlíte si vlasy, navoníte se nejlepším parfémem a snad přežijete i vražedně vysoké podpatky, které máte jen pro speciální příležitosti.

Možná si myslíte, že autocenzura je nejlepší politikou, ale upřímně? Nikam se se s ní nedostanete. Po většinu času, když si myslíte, že se chováte uhlazeně a zdvořile, působíte v očích těch, kteří vás neznají, jako exot. Zahoďte masku, s jeho kamarády se smějte a žertujte stejně, jako to děláte se svými kamarádkami. Postupně se naladíte na stejnou vlnu. Ostatně, nějakou kamarádku přiveďte s sebou, díky ní se budete cítit v pohodě.

5. Neperte před nimi špinavé prádlo

Jedno z nejzásadnějších pravidel, které udrží všechny vztahy (partnerské i přátelské) funkční? Pokud vás partner rozčiluje, počkejte, až se dostanete domů, a teprve poté si to s ním vyříkejte. Hašteření před přáteli je nežádoucí.

6. Nesvalujte vinu na jeho kamarády

Partner byl jen s kamarády, dost se opil, někde nechal peněženku a zapomněl vám zavolat? Včerejší party se trochu vymkla kontrole, ale ne, aby vás napadlo, zvednout telefon a „poděkovat“ jeho přátelům. Je snad dospělý, ví, co dělá, a vy nechcete vypadat jako hysterka a stíhačka. Jde o zachování vzájemného respektu.

Problematická situace nastává, když kamarádům nepřijdete na chuť a ani oni vám. Rozhodně se do ničeho nenuťte, ale aspoň jednou za čas dejte sobě i jim šanci, aby se vztahy mohly urovnat. V každém tom Lubošovi a Zdeňkovi je něco dobrého.

Načítám