Hlavní obsah

Nový vztah? Pak se připravte na tyto věci!

Foto: baranq, Shutterstock.com

Foto: baranq, Shutterstock.com

Reklama

Single život je strašně nebezpečná věc. Člověk si totiž hodně rychle zvykne a zpohodlní. A dostat se zpátky do rytmu ve dvou může být docela fuška. Připravte se, že vás některé věci v partnerském žití možná trochu překvapí.

Článek

Co má společného single život s tím partnerským? Na oba se dá velice rychle zvyknout a přehodit na druhou výhybku pak může být trochu obtížné. Na člověka, který je delší dobu sám a někoho si najde, proto čeká hodně (třeba i překvapivých) změn, s nimiž se bude muset naučit fungovat – a možná mu to ani hned nedochází. Třeba zavřené dveře do koupelny. Co vás se ztrátou samostatného života čeká?

Stesk po single životě

Lidé občas nevědí, co chtějí. A to se pak projeví tím, že jen co se octnou ve vztahu, už už přemýšlejí, kudy z něj vede co nejrychlejší cesta. Zrychleného bušení srdce a pocitů úzkosti si nevšímejte – je přirozené mít strach z neznámého. Za chvíli to přejde. Naopak si vzpomeňte na chvíle, kdy jste si před usnutím představovaly, jak by bylo fajn mít vedle sebe někoho druhého.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Neděste se, jestli vás někdy napadne, zda nebylo lepší být single. Ono to brzy přejde Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Konec „svobody“

Někteří lidé mají tendence říkat single životu svoboda. To by pak ale znamenalo, že vztah musí být vězení, které je spojené s něčím, co není dobrovolné. A tak to opravdu není. Člověk jen musí přijmout, že už se neřídí pouze svými plány. Nastal čas počítat s nápady i záměry obou partnerů a sladit dva rozvrhy, abyste mohli být spolu. Zkrátka je nutné začít myslet na druhého, nejen na sebe.

Škola kompromisů

Se svobodou souvisejí i kompromisy. Sám se sebou je člověk dělat zpravidla nemusí, jenže když máte vedle sebe partnera, bez vzájemné tolerance a hledání dohod se neobejdete. Nemusí jít o nic vážného, třeba jen na co se budete večer dívat v televizi nebo co si společně uvaříte k obědu. Středobodem vesmíru už nebude „já“, ale „my dva“ a najednou se všechno začne otáčet kolem vás jako páru.

Zavírání dveří

Spolu se single životem začnou pomalu odumírat i některé návyky, které zpohodlňují život a obvykle je držíte za zavřenými dveřmi. Možná vám bude chvíli trvat, než si zvyknete, že se u vás doma občas pohybuje i někdo nový – takže by bylo dobré se na záchodě zavírat, třebaže jste na to dosud moc nedbaly. A také se dost možná budete muset odnaučit házet oblečení na židli a místo toho jej přetransportovat rovnou do koše na prádlo nebo do skříně...

Vaření v mezilidské kuchyni 

Není-li vaření vyloženě váš koníček, v single životě v kuchyni příliš času nestrávíte. Člověk si připravuje jednodušší jídla a samozřejmě pouze ta, která mu chutnají a je na ně zvyklý. Ve chvíli, kdy se ve vašem okolí začne pravidelně objevovat muž, dost možná budete muset stravovací návyky pozměnit a chvíli potrvá, než najdete symbiózu mezi svými a jeho chuťovými buňkami. Takže zatímco vy se budete učit kupovat ten správný chleba, on zase začne pronikat do specifik müsli, které jste zvyklé snídat.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Připravte se, že si navzájem budete muset trochu přizpůsobit chuťové buňkyFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Odhalení pravé sexuální orientace

Tedy ne snad, že byste to nevěděly vy samy, ale pokud jste dlouho bez partnera a neprobíráte toto téma s tetičkami či babičkami, je dost možné, že jen co zahlédnou první zapomenutý mužský vous ve vašem umyvadle, spadne jim kámen ze srdce. A třeba si neodpustí poznámku, že je dobře, že jste si našly chlapce, protože ony se už bály, jestli nejste „to, jako, víš co…“. Nemějte jim to za zlé, myslí to dobře a mají o vás starost.

Starost o druhého

Vzpomeňte si, jak se o vás strachovali rodiče. Zda jste v pořádku dorazily na školní výlet nebo proč jste nepřišly včas domů. Když se člověk dostane do vážného vztahu, najednou se musí sžít i s tímto pocitem – strachem, který je odlišný od všech ostatních a postupem času roste. A platí to i opačně – je třeba si zvyknout, že je tu někdo, kdo má o vás starost. A když vás poprosí, abyste mu napsaly, jen co dorazíte domů, a vy to neuděláte, bude mít o vás strach.

Na co jste si musely ve vážném vztahu zvyknout vy? 

Reklama

Načítám