Hlavní obsah

Jak znáte herce z Přátel a legendární seriálové hlášky?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přátelé patří bez debat mezi seriály z kategorie legendární. Šestice přátel žijících v New Yorku bavila po deset sérií celý svět. Ženy se česaly podle Rachel, muži chtěli mít charisma jako Joey. A seriálové hlášky používají fanoušci doposud. Dnes slaví 55. narozeniny představitel Rosse, David Schwimmer.

Článek

Svou premiéru měl seriál Přátelé v roce 1994, do roku 2004, kdy skončil, se natočilo deset sérií a fanoušci si je pouští dodnes. Nedávno se znovu populární šestice potkala před kamerou a na geniální televizní pořad zavzpomínala v pořadu HBO Přátelé: Zase spolu (2021). Odhalili pár pikošek z natáčení, společně shlédli nejlepší scénky a představitelé Rachel a Rosse překvapili tím, že mezi nimi kdysi bylo víc než přátelství…

Dnes má David Schwimmer narozeniny, tak si otestujte, jak znáte jeho i jeho kolegy a jak si pamatujete jejich seriálové hlášky.

1. Proces výběru a obsazování hlavních postav trval několik měsíců, tvůrci si chtěli být jistí, že vyberou perfektní představitele a bude mezi nimi fungovat chemie. Komu byla role v podstatě psána na tělo, ale nejprve v Přátelích hrát odmítl(a) a proč?
2. Ross Geller je doktor paleontologie, má za sebou několik nevydařených manželství, dvě děti a rád opravuje ostatním gramatiku. Co nepatří k jeho hláškám?
3. Seriál Přátelé byl oceňovaným televizním pořadem a během let získal desítky nominací na cenu Emmy. Samotní herci byli nominováni opakovaně, ale téměř nikdy nevyhráli. Kdo si cenu nakonec odnesl?
4. Phoebe Buffay má za sebou drsné dětství, vyrůstala na ulici. Občas si přivydělává hraním na kytaru, masíruje a je alternativní a svérázná. Co odpověděla Joeymu na otázku: „Phoebe, chceš nám pomoct?“
5. Jennifer Aniston se stala díky seriálu hvězdou první kategorie. Z četných článků a rozhovorů o ní víte opravdu hodně. Jeden z následujících faktů není pravda, který?
6. Rachel Green je rozmazlená a zvyklá na peníze od táty. Nakonec uteče od oltáře, stane se servírkou a splní si i sen o práci v módní branži. Co nepatří mezi její typické hlášky?
7. Joey Tribbiani je milovník žen, který by pro své přátele udělal cokoli. Miluje jídlo a chce prorazit jako herec. Co měl představitel Joeyho, Matt LeBlanc, se svojí postavou společného?
8. Joey má svoje kamarády opravdu rád, ale co odpověděl Phoebe, když si chtěla srknout jeho kávy a kousnout muffinu, ale ve skutečnosti mu všechno snědla?
9. Courteney Cox byla známou herečkou už před Přáteli a byla jí původně nabídnuta role Rachel. Ona si ale přála hrát Monicu. Jaký měli pro její postavu scénáristé původně nachystaný závěr? Manželství s Chandlerem to nebylo!
10. Monica Geller vytváří rodinnou atmosféru, má vždy navařeno i naklizeno. A touží po rodině. Která hláška není její?
11. Matthew Perry je nejen nejvtipnějším ze šesti Přátel, ale i ze šestice herců. Jako jediný mohl spolupracovat se scénáristy. Co je ohledně jeho vtipálkovství a propojení s postavou Chandlera pravda?
12. Vtipkuje kdykoli, i v nevhodných chvílích. Ještě před devátou řekne víc blbostí než většina lidí za den. Jak Chandler reagoval, když přišel Ross opálený hodně do sněda s tím, že mu to udělali na místě, co doporučila Monica?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám