Hlavní obsah

Sexuální detox: 8 kroků k milostné očistě!

Foto: Thinkstock

Po svátcích většina lidí myslí na nabraná kila a na očistu těla, ale co váš sexuální život? I ten si zaslouží detoxFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Vánocích se mluví o ozdravění těla, které dostalo kvůli hromadě nezdravých dobrot a alkoholu pořádně zabrat. Ale podobný detox si zaslouží i váš sexuální život. Zkuste osm kroků k milostné očistě!

Článek

Zkuste chvíli přestat myslet na to, jak vypadáte, a zaměřte se na váš milostný život. I ten si zaslouží trochu péče! Dopřejte mu očistu pomocí osmi jednoduchých rad.

1. Nebraňte se změně

Je přirozené, že se v průběhu času mění váš vkus a styl oblékání. Stejné je to i se sexuálními chutěmi. I ty se vyvíjejí. Nebraňte se tomu a netajte to před partnerem. Naopak, seznamte ho s nimi, je šance, že vám vaše sny splní!

2. Budujte intimitu i mimo ložnici

Ukažte svému partnerovi své pravé já – se všemi hloupými a úsměvnými návyky či zlozvyky. „Máte zrovna chuť protančit se obývacím pokojem? Udělejte to! Čím častěji vás partner uvidí takto uvolněnou, tím ochotněji vám i on ukáže svá slabší místa,“ říká britská sexpertka Tracey Cox. A o tom přece intimita je!

Foto: Thinkstock

Intimita se netýká jen ložnice a postelových hrátek. Budujte ji i jinak, buďte před sebou uvolnění a otevřeníFoto: Thinkstock

3. Žádné obviňování!

Toužíte po více sexu? Nebo je to naopak a musíte neustále odrážet sexuchtivé útoky partnera? Ať tak či tak, zapomeňte na jakékoli obviňování. Rozdílnost potřeb není chybou ani jednoho z vás. „Je to váš společný problém, proto byste ho měli také společně vyřešit,“ radí Tracey Cox.

4. Nejdřív myslete, pak mluvte

Než na partnera vyrukujete s nějakou stížností týkající se vašeho milostného života, pořádně si to rozmyslete. Nestačí ho jen zahrnout kritikou, spíš byste měli přijít s konkrétním a jasným návrhem, jak vše zlepšit. Máte například pocit, že nevěnuje příliš času předehře? Popište mu, jaká místa máte citlivá, kde a jak dlouho by vás měl laskat.

5. Nevyhýbejte se sexu

Většina problémů týkajících se sexuálního života v dlouhodobém vztahu spočívá v tom, že lidé odmítají o sexu mluvit, a už vůbec si nechtějí přiznat, že by mohli mít v tomto směru nějaký problém. Výsledek? Vyhýbají se jakémukoli milostnému kontaktu a tím trápení jen prohlubují.

Foto: Thinkstock

Nejhorší je mlčení, nepřiznání si problémuFoto: Thinkstock

6. Zatočte s nudnou rutinou

Pokud se děsíte navrhnout cokoli nového, máte strach, že vaše milostná touha partnera vystraší či pohorší, máte problém. „Začněte pozvolna, zkuste se třeba pomilovat někde jinde než ve vaší ložnici,“ radí Tracey Cox. Nebo si pořiďte drobnou erotickou hračku, pusťte si lechtivý film. Jakákoli nová zkušenost vám dodá odvahu k dalším experimentům.

7. Vytvořte si zásobu inspirace

Vezměte si vy i váš partner papír a každý na něj napište nejrůznější sexuální činnosti a praktiky. Pak je obodujte podle toho, jak moc vás vzrušují, či vás naopak vůbec nelákají. Poté si své seznamy porovnejte a z toho, co jste oba bodovali nejlépe, vytvořte erotický plán toho, co vás oba vzrušuje. Každé dva týdny jednu z aktivit vyzkoušejte.

8. Ať je vaše ložnice sexy

Vaše ložnice by měla navozovat eroticky nabitou atmosféru. Zásadní je dobrá zvuková izolace, skvěle funguje třeba puštěné rádio. Důležité je i světlo, zkuste například svíčky či tlumené světlo ve výši očí. A nezapomínejte ani na polštáře, neslouží jen k pohodlnému spánku. Mějte jich dostatek a pořiďte si i různé velikosti. Dají se jimi totiž velmi dobře podložit různé části těla tak, aby se vám pohodlně provozovaly nejrůznější milostné polohy.

Co si o tom myslíte? Vyzkoušíte něco z toho?

Reklama

Načítám