Hlavní obsah

3 předsevzetí, která v příštím roce změní váš vztah. K lepšímu!

Foto: Profimedia

Novoroční předsevzetí by se měla především týkat vašich vztahůFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhubnu, vydělám víc peněz, zbavím se dluhů… Ale no tak! Zkontrolujte seznam svých novoročních předsevzetí. Vždyť může obsahovat i šťavnatější a neméně užitečné položky! Co radí čeští odborníci?

Článek

Rok 2016 pro vás může být víc než jen nudných dvanáct měsíců v práci – nebo bez ní. Zde je několik věcí, které pomohou zlepšit partnerský a s tím související milostný život, který přes hypotéky, honbu za kariérou, péči o děti a špatné zprávy ze světa není ani vidět! Tohle všem doporučuje sexuolog, kouč partnerských vztahů i astroložka!

Předsevzetí č. 1: Udělám si víc času!

„Co partnerům nejvíce chybí, je asi doba pro sebe. Když není čas, tak se špatně komunikuje,“ vysvětluje sexuolog a psychiatr Luděk Daneš z pražského Sexuologického ústavu s tím, že určitě je to věcí snahy a organizace života.

„Tento deficit lze aspoň částečně dohnat o víkendu či dovolené. Jinak si myslím, že partnerské vztahy jsou stejné jako dříve. Nároky v sexuální oblasti jsou stejné, možná i vzhledem k pracovní vytíženosti dokonce menší. Lidé jsou rádi, že se během týdne potkají a únava z práce jim dovolí nějaký ten sex. Ovšem důležité je stále zdůrazňovat, že sex není jen soulož, ale i mazlení, poplácání po zadku, pusa a tak dále. Na to by se měl čas vždy najít. Ostatně, fyzické síly to zase tolik nevyžaduje,“ apeluje odborník a přeje vše nejlepší do nového roku.

A jak se víc otevřít komunikaci, lásce, seznamování i celkové životní spokojenosti? Hlavně v sobě „neutlučte“ křehkost!

Foto: Profimedia

Všímejte si jeden druhého. Udělejte si na sebe víc času!Foto: Profimedia

Předsevzetí č. 2: Nebudu potlačovat ženství!

„Přeji všem ženám v příštím roce, aby byly skutečnými ženami. Dnešní doba je nutí být spíše v mužské pozici, a to je obrovská škoda,“ myslí si kouč partnerských vztahů a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

„Dovolte svým partnerům, aby o vás mohli pečovat jako o nejkrásnější květinu. Nebojte se sdělovat své emoce a buďte tou křehkou bytostí, kterou muži tak rádi hýčkají. V ryzí ženské energii je obrovská síla, jen jí musíme dovolit rozvinout se,“ radí odbornice. Jsou to jednoduché počty, ovšem občas se logika obchází. Na to velký pozor!

Předsevzetí č. 3: Vezmu rozum do hrsti!

Jak se na partnerství a sex v roce 2016 dívá astroložka? Naďa Šmídová radí dávat si pozor na unáhlené, nepromyšlené změny (Uran v hektickém Beranu). „Klíčové je taky to, aby kariéra a honba za penězi neovlivňovala partnerský život (Pluto v ambiciózním Kozorohu).

Foto: Profimedia

I odborník může pomoci dát u vás doma vztahy do pořádkuFoto: Profimedia

Když budete cítit, že máte málo sexu, lásky, něhy, porozumění nebo soucitu, navštivte kouče partnerských vztahů nebo si maximálně nechte udělat astrologický rozbor vztahu.

„Ten odhalí, v čem jsou vaše třecí plochy. V případě potíží ale nic neřešte alkoholem (Dračí ohon v Rybách) a nespoléhejte se na magii a ezoteriku. Ta za vás vztah, natož sexuální nebo partnerské problémy, nevyřeší,“ nastiňuje Naďa Šmídová to, kam by se měla pozornost jednotlivců i párů v novém roce ubírat. Řiďte se selským rozumem… A co dalšího pro sebe a partnerský rozvoj můžete udělat? Zkuste tyhle techniky!

  • Poznám víc svoje tělo. Auto taky jezdí lépe, když mu jeho majitel rozumí!
  • V sexu budu aktivnější. Přestaňte jen čekat a okuste sex i z té druhé, dominantnější strany.
  • Vyzkouším několikadenní výzvy. 30 dní, 30krát sex? Na tuhle akci budete za pár let vzpomínat!
  • Budu myslet sexy. Vzrušení začíná v hlavě. A i maličkosti, jako třeba hříšně drahé víno nebo nové spodní prádlo, mohou vztah okořenit.
  • Zlomím rutinu. Stačí udělat něco jinak – třeba jen jednou za půl roku. Když si tohle napíšete na seznam, budete šťastnější, a možná v sobě objevíte i nějaký nový talent, který partnerství prospěje.

A jak to vidíte vy? Budete se na svoje partnerství soustředit?

Reklama

Načítám