Hlavní obsah

Sexy šedá: Tyhle slavné ženy si přestaly barvit vlasy a udělaly dobře!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadat ve stáří dobře není ani tak otázka věku, jako vlastní vyrovnanosti a srovnáním se sama se sebou. A tyto ženy to dokázaly. Rozhodly se přestat barvit vlasy a nechat vyniknout stříbrnou, která jim dodala na noblese.

Článek

Zatímco dříve se za to ženy styděly a snažily se to všemožně skrývat, dneska se tím naopak pyšní. Stříbrné vlasy už dávno nejsou jen známkou toho, že žena sfoukla další svíčku na dortu, tuto barvu začíná i dobrovolně volit čím dál tím více mladších žen. Není se čemu divit, jako předobraz mají tato dokonalá stvoření, která se za své vlasy nestydí, a vypadají dokonale.

Helen Mirren (72)

Přes všechny možné odstíny blonďaté (dokonce i růžovou) se herečka Helen Mirren dostala až k přirozené šedé barvě. A rozhodně neudělala špatně, ba naopak. Jí ledová stříbrná barva neuvěřitelně sekne, v kombinaci se střihem působí velice mladistvě, byť to může vyznít jako oxymóron. Ne nadarmo patří k nejelegantnějším ženám.

Foto: Profimedia.cz

Helen Mirren patří mezi nejkrásnější herečky své generaceFoto: Profimedia.cz

Glenn Close (71)

Jako Cruella de Vil ve filmu „101 dalmatinů“ (1996) měla o dost divočejší účes, kdy jednu půlku hlavy měla bílou, druhou černou, nicméně nám se nejvíce líbí se stříbrnou kšticí. Krátkým vlasům sluší a Glenn Close dodávají šmrnc. Nedovedeme si snad ani představit, že by měla jinou barvu. Ostatně – už v „Osudové přitažlivosti“ (1987) měla barvu, kterou by jí dnes záviděla nejedna žena toužící po platině.

Foto: Profimedia.cz

Glenn Close slušela většina účesů, které kdy měla, nicméně krátké šedé vlasy jsou neuvěřitelně šik Foto: Profimedia.cz

Dana Syslová (72)

Máte pocit, že když vidíte Danu Syslovou, tak zároveň vidíte i Helen Mirren? Není to úplně nesmysl. Česká herečka totiž Mirren dabuje, ale to není zdaleka jediná spojitost. I Dana Syslová umí s elegancí nosit své krátké šedé vlasy a přijde nám, že i trochu poťouchlý úsměv mají ženy společný. Co myslíte?

Foto: Profimedia.cz

Stříbrné krásky máme u nás i my. Třeba herečku Danu Syslovou Foto: Profimedia.cz

Diane Keaton (72)

Diane Keaton zase svým účesem dokazuje, že proto, abyste měla šedé vlasy, nemusíte se hned stříhat. Stříbrná barva totiž sluší i dlouhým! Tato oblíbená herečka Woodyho Allena je tak vzorem pro mnohé ženy, které by se mohly bát stárnutí – mít krásné delší vlasy můžete v jakémkoliv věku a jakémkoliv odstínu.

Foto: Profimedia.cz

Diane Keaton dokazuje, že šedého odstínu se nemusíte bát, ani když máte dlouhé vlasy Foto: Profimedia.cz

Tereza Hofová (38)

Šediny ale nejsou pouze výsadou starších žen, umí je nosit i ty mladší. Jednou z nejvýraznějších českých zástupkyň je herečka Tereza Hofová, která v současné době hraje v seriálu „Dáma a král“, kde ji tedy maskéři trochu přibarvují, aby nebyla tak přirozená, proti čemuž ze začátku dost bojovala. Za své šediny, které ji zdobí už v osmatřiceti letech, se nestydí, naopak.

Foto: Profimedia.cz

U herečky Terezy Hofové se šedé vlasy objevily dost brzy, nicméně ona si z toho oprávněně udělala přednost Foto: Profimedia.cz

Jamie Lee Curtis (59)

Své opodstatněné místo tu má i herečka Jamie Lee Curtis, hvězda hororových filmů. První šediny se u ní objevily už ve třiceti. Když jí bylo 41 let, rozhodla se, že se přestane barvit. A dnes k ní krátké šedé vlasy neodmyslitelně patří. Přitom tenkrát, když se pro změnu rozhodla, se ji od tohoto kroku spousta lidí snažila odradit.

Foto: Profimedia.cz

Dnes už bychom si asi těžko představili Jamie Lee Curtis s jiným účesem, než tímto, kterým se pyšní již řadu letFoto: Profimedia.cz

Líbí se vám stříbrné vlasy? 

Načítám