Hlavní obsah

Nejslavnější odpůrkyně plastik? Tyhle dámy se vrásek nebojí!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Krása není synonymem pro mládí a dokonale vyhlazenou pokožku. Mnohé slavné ženy to vědí a tak si z věku rozhodně nedělají vrásky. Nepřirozeným zákrokům se brání a stárnutí berou s grácií a nadhledem. A my jim za to děkujeme, protože jsou pro nás ostatní skvělou inspirací.

Článek

Ony prostě umí stárnout! Už jim dávno není dvacet, ale to jim rozhodně nevadí a naopak si na své vyspělé kráse zakládají. Jsou si totiž vědomy toho, že bojovat s přírodou nemá smysl a že lepší cesta je udělat si z přibývajících roků přednost. Tak, jak to skvěle umí třeba Helen Mirren.

Helen Mirren (72)

Když byla Helen Mirren tváří L’Oréal, nechala se slyšet, že má problém s termínem anti-aging, neboli „proti stárnutí". „Víme, že stárneme. My se jen chceme na sebe podívat, vidět a cítit se tak dobře, jak jen je to možné,“ vysvětluje, proč by kosmetickým přípravkům říkala jinak, než že jsou anti-aging. Zároveň ale dodává, že naprosto respektuje to, když se někdo rozhodne nechat se omladit. V prvé řadě jde přece o dobrý pocit, že je nám v našem těle příjemně, ať už to znamená cokoliv.

Foto: Profimedia.cz

Helen Mirren je pro svůj pozitivní vztah ke stárnutí vyhlášenáFoto: Profimedia.cz

Cameron Diaz (45)

Už dávno to není jeden z Charlieho andílků, ale na herečce Cameron Diaz se věk příliš nepodepisuje. Osud na její tváři zanechává jen něžný rukopis, za který se nemusí stydět, což sama ví. „Nemůžeme zůstat navěky mladí, nejsem superhrdinka, abych to dokázala. A vlastně ani nechci,“ řekla v rozhovoru. Podle ní není nutné se dívat na stárnutí jako na něco a priori špatného. Naopak v něm můžete najít i půvab. Spíš bychom měly oslavovat to, že jsme ženy, matky, babičky, manželky, kamarádky, sestry. Nikoliv to, jaký jsme ročník.

Foto: Profimedia.cz

Cameron Diaz nevidí důvod, proč se stydět za to, že stárnemeFoto: Profimedia.cz

Rachel Weisz (47)

Zatímco některé herečky k tomu nepřistupují tak radikálně, Rachel Weisz má dost jasno v tom, co si myslet o botoxu. Podle ní by měl být zakázaný, stejně jako třeba steroidy pro sportovce. Vždyť výraz ve tváři je základem herecké práce, kdo by se chtěl dívat na železné masky?

Foto: Profimedia.cz

Rachel Weisz je striktně proti botoxu Foto: Profimedia.cz

Michelle Obama (53)

Bývalá první dáma USA se nechala slyšet, že s věkem je to všechno nějak lepší. Její život, i její tělo. Není tedy důvod ho zatracovat. Dokáže teď své tělo lépe kontrolovat, naslouchat mu, a tudíž mu i dávat to, co potřebuje. Jejím cílem je, aby i v sedmdesáti vypadala pořád tak báječně. Nebo lépe řečeno – aby se její sedmdesátileté tělo cítilo stále tak báječně.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá první dáma Spojených států amerických není zastáncem plastické medicíny. Na rozdíl od její nástupkyně Melanie TrumpFoto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston (48)

Jennifer Aniston přiznala, že v Hollywoodu je tlak na to, aby herci a herečky vypadali co nejmladší. Dodává, že měla to štěstí pozorovat na ostatních, jak se snaží vypadat lépe a lépe za každou cenu, a tak se z jejich chyb může poučit. Třeba tím, že ona sama by nikdy žádný takový zákrok nepodstoupila. Naopak se nechala slyšet, že když občas vidí, jak její kolegové a kolegyně vypadají, rve jí to srdce. Místo aby sršeli nově získaným sebevědomím, působí jen nejistí sami sebou.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston vidí kolem sebe spousty odstrašujících příkladů, proto by na plastiku nikdy nešla Foto: Profimedia.cz

Salma Hayek (51)

Salma Hayek se snaží nepropadat moderním omlazovacím trendům, a to dokonce ani barvení vlasů. Jednou se v rozhovoru pro New York Times přiznala, že prostě nemá trpělivost celý ten zdlouhavý proces barvení vlasů u kadeřnice vydržet. „Nechci trávit čas, který z mého mládí zbyl, tím, že se snažím vypadat mladší,“ řekla tenkrát. Raději si tedy užívá života a temperament využívá jako omlazovací injekce.

Foto: Profimedia.cz

Selma Hayek možná používá jako lék proti stárnutí svůj temperamentFoto: Profimedia.cz

Cindy Crawford (51)

„Nesnažím se cítit mladší. Protože pouze ve chvíli, kdy začnete přemýšlet nad svým věkem, mu skutečně podlehnete a budete si tak připadat,“ řekla magazínu Star top modelka Cindy Crawford. Krom toho ještě dodala, že na to, kolik jí je, vypadá dost dobře. Jasně, že nemůže vypadat jako ve dvaceti, celulitida k ní patří. Nedokonalosti své postavy přičítá i tomu, že je dvojnásobná máma – a to je pro ni mnohem podstatnější.

Foto: Profimedia.cz

Cindy Crawford vypadá na svůj věk úchvatně Foto: Profimedia.cz

Kate Winslet (42)

Ani Kate Winslet se nesnaží obejít čas, ale raději s ním spolupracuje. Nechala se slyšet, že netouží zvrátit proces stárnutí, ale chce ho sama řídit, aby se ubíral správným směrem. K tomu jí slouží nejrůznější kosmetické přípravky, které udrží na uzdě vrásky.

Foto: Profimedia.cz

I ke Kate Winslet je příroda velmi milosrdná a vrásky byste hledali stěží Foto: Profimedia.cz

Julianne Moore (56)

Herečka jednou řekla, že rozhodně nechce nikoho soudit za to, že si nechá píchnout botox, zároveň ale nevěří, že by s ním lidé vypadali lépe. A už vůbec ne atraktivněji. Podle Julianne Moore se takovým zásahem jen změní výraz v obličeji a člověk ztrácí svou osobnost.

Foto: Profimedia.cz

Julianne Moore vypadá snad čím dál tím lépe i po padesátceFoto: Profimedia.cz

Která ze slavných dam se vám nejvíc líbí?

Reklama

Načítám