Hlavní obsah

„SOS“ péče pro poškozené vlasy? Zapomeňte na nůžky, ve hře je jojoba

Foto: yves-rocher.cz

Pro regeneraci suchých a poškozených vlasů je inovativním řešením organický jojobový olejFoto: yves-rocher.cz

Kdo má lokny, touží často po vlasech rovných jako hřebíky, a je to samozřejmě i naopak. Stejně tak blondýnky by rády vyzkoušely, jak by jim slušela divoká červená, a hnědovlásky zase po očku pokukují po platinových odstínech. Že vám to něco připomíná? Co nás však všechny spojuje, je touha po lesklých, pevných a zdravých vlasech. Je krásná hříva opravdu jen výsadou vyvolených?

Článek

Dokonalé a zdravé vlasy od přírody má jen málokdo. Nejčastěji nás trápí, že je máme lámavé, poškozené a rozlétané nebo že se nám třepí konečky. Problémy se snažíme řešit častějším zastřiháváním či hledáním jiných krycích manévrů. Přestože toužíme svou péči o vlasy dovést k dokonalosti, dopadá to tak, že nešetrným rozčesáváním, opakovanou tepelnou úpravou účesu či barvením docílíme poškození vlasových vláken. Zapomeňte na experimenty. Spolehněte se na vlasovou péči, která je postavená na hlubokých znalostech rostlinné říše.

Jsou víc než jen prameny keratinu

Vlasy o nás mnohé prozrazují. Ovlivňují naši identitu a sebevědomí, spoluvytváří první dojem a vnímání sebe sama. Jejich snížená kvalita může rovněž indikovat zhoršený zdravotní stav, jako je nahromaděný stres, nedostatečný pitný režim či nevyvážený jídelníček, ve kterém bychom mimochodem neměli zapomínat na takové potraviny, jako jsou ořechy, vejce a listová zelenina a dostatečný přísun vitaminů C a E. A je to právě vitamin E, který najdeme například v máslu, mléku nebo jojobovém oleji, který dodává vlasům hebkost.

Anketa

Trápí vás lámavé a poškozené vlasy?
Ano, je to můj celoživotní boj.
73,9 %
Dříve jsem měl/a poškozené vlasy. Díky pravidelné péči a správnému výběru vlasových produktů si užívám opět vlasů plných života.
7,1 %
Ne, příroda mi nadělila krásné a zdravé vlasy.
19 %
Celkem hlasovalo 595 čtenářů.
Foto: yves-rocher.cz

Zapomeňte na experimenty. Spolehněte se na péči, která je postavená na hlubokých znalostech rostlinné říšeFoto: yves-rocher.cz

Dejte sbohem boji s větrnými mlýny

Snaha navrátit poškozeným vlasům jejich lesk a pevnost se může někdy zdát jako boj s větrnými mlýny. Nedostatek času či nevědomost jsou často hlavními viníky, kteří nás nutí dělat vlasová faux paux, jako je spaní s mokrou hravou či každodenní mytí vlasů. Přehmaty děláme i ve výběru hřebenu či kartáče – pro poškozené vlasy jsou ideální například kartáče s kančími štětinami, které vlasy jemně rozčesávají, netahají je a nelámou.

Na prvním místě by však měla stát vhodně zvolená vlasová kosmetika určená pro regeneraci poškozených vlasů, ideálně s obsahem organického jojobového oleje.

Zapomeňte na gumičku

Věděli jste, že pokud máte suché a lámavé vlasy, určitě byste je neměli stahovat do těsného culíku?

Foto: yves-rocher.cz

Řada regenerační péče o vlasy od Yves Rocher obohacená o jojobový olej přináší úlevu namáhaným a slabým vlasůmFoto: yves-rocher.cz

Veni vidi vici: Jojoba

Je to právě organický jojobový olej, který je ve světě rostlinné krásy vyhledávanou a účinnou ingrediencí. Intenzivně vyživuje suché a lámavé vlasy a vrací jim lesk a pružnost. Díky těmto vlastnostem olej obnovuje poškozené vlasy, které jsou pak také odolnější vůči budoucím negativním vnějším vlivům. Může se pochlubit bohatým obsahem mastných kyselin, jako jsou omega 6 a 9 – podobné složení, jako má kožní maz. Jojobový olej se skvěle hodí i jako ochrana před sluncem, má totiž přirozený ochranný UV filtr.

Jojobový olej obsahuje inovativní řada regenerační péče o vlasy od Yves Rocher. Vyživuje a opravuje vlasové vlákno od kořínků až ke konečkům a chrání ho před poškozením. Tato komplexní regenerační řada přináší úlevu namáhaným a slabým vlasům:

Tip: Všechny produkty značky Yves Rocher obsahují více než 94 procent složek přírodního původu a jejich složení je veganské***, bez silikonůbez sulfátů.

Foto: yves-rocher.cz

Vneste do své rutiny vlasové péče regenerační rituál obohacený i bio jojobový olej pro opravu a vyživení vlasůFoto: yves-rocher.cz

* Přístrojový test odolnosti proti lámání. ** Přístrojový test odolnosti vůči teplu. *** Bez derivátů živočišného původu.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.
Související témata:

Načítám