Hlavní obsah

Seznamování v baru? Pokud si troufnete, máme návod, jak být úspěšní!

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Chcete se seznámit v baru? Pak musíte vědět, jak na toFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Kde se najdou svobodní muži plní elánu do flirtování? Že v baru? To sice ano, ale ve skutečnosti to není moc vhodné místo k seznamování. Musíte v tom totiž umět chodit! Jak se odlišíte od ostatních?

Článek

Kousek od rušné Oxford Street v centru Londýna, která patří mezi nejznámější nákupní místa na světě, stojí pětihvězdičkový hotel Langham. A ten má docela malý bar, který již podruhé za sebou vyhrál prestižní cenu serveru Drinks International. Drinky tu míchají Češi a podle mnohých návštěvníků je právě tohle místo vhodné pro seznamování jakéhokoli druhu. Obecně je to vlastně takový zažitý zvyk…

Nechte mne příjemně snít

Když člověk hledá známost, obvykle do nějakého toho baru zajde. Jenže právě tohle místo patří k těm největším klišé. Němečtí sociologové totiž zveřejnili převratnou studii, která odhalila, že co se týče právě zmíněných barů, klubů a diskoték, tak lidé ve střední Evropě najdou líbivý protějšek maximálně ve 20 procentech případů – ovšem vztah je to spíš na jednu noc. Statistiky tvrdí, že „lov“ za úspěšný a pokračující může považovat méně než dvě procenta singlů. A proč vám bar vlastně moc nenahrává?

Foto: mauro_grigollo, Shutterstock.com

Bar je místo, kde je mnoho lidí, velká konkurence a kde zvítězí jen ti nejmazanějšíFoto: mauro_grigollo, Shutterstock.com

Podle britské sexuoložky Tracey Cox do těchto míst sice všichni přicházejí za podobným účelem, což je pozitivní, nicméně proti hrají dvě věci: alkohol a konkurence (obojí obvykle ve značném množství).

„Přežívají“ jen ti mazaní!

„Proto si jemné náznaky vyhraďte pro začátek večera, tedy v době, kdy jsou lidé natolik střízliví, aby je zaznamenali. Později, když je zahalí alkoholová clona, utrpí také jejich úsudek,“ popisuje známá odbornice na flirt a řeč těla, která dodává, že někteří si pak vysvětlují nevinné „ahoj“ jako „můžeš si se mnou dělat, co budeš chtít“. Jiní zase propadnou paranoie a za nic na světě neuvěří, že vám připadají přitažliví. Takže, pokud seznamování, tak hned ze začátku! A co dál?

Když už máte vybráno…

„Nakloňte se dopředu, upravujte svůj zevnějšek, usmívejte se a nezapomínejte na sladké pohledy. Počkejte, až vám ten druhý odpoví stejně, a pak se odtáhněte, zahleďte se mu do očí, nepatrně se usmějte. Poté ukažte mírný nezájem. Rozhlédněte se, co se děje kolem, promluvte s jinými lidmi. V okamžiku, kdy druhý začne ztrácet naději, obraťte znovu veškerou pozornost k němu. Natočte se k němu, podívejte se na jeho ústa a vytvořte společný soukromý prostor,“ radí Tracey Cox prostřednictvím své knihy Superflirt.

Foto: Milles Studio, Shutterstock.com

Ukažte mu, že o něj stojíte. Předstírání nezájmu je v tomto případě k ničemuFoto: Milles Studio, Shutterstock.com

Zadívejte se mu do očí, zajeďte prsty obou rukou do účesu a odhrňte si vlasy z obličeje. Vzápětí na to mu zalichoťte a úmyslně se dotkněte jeho paže (to je bezpečné místo), tváře (velice přímé gesto) nebo mu položte ruku na stehno (čas zavolat taxi). Co dalšího můžete udělat, aby vaše šance na seznámení byly v přeplněném baru maximální?

Manuál na status hvězdy večera

  • Buďte přístupní. Prostě se postavte na místo, kam se za vámi každý dostane, aniž by musel projít přes tucet opilých přátel.
  • Rozhlížejte se po místnosti. Dívejte se lidem do očí, vzbuďte jejich zájem libovolným druhem vizuálního kontaktu.
  • Ukazujte ruce. Neschovávejte je, neseďte na nich a nezatínejte pěsti.
  • Nehrajte si s věcmi. Hrátky s vlasy a prsty jsou v pořádku, ale ožužlávání konečků, drcení skleniček nebo trhání knoflíků už ne.
  • Zkřižte nohy. Ženám se zvlášť hodí tahle rada: Dejte si nohu přes nohu a namiřte jimi na jedince, který vás zaujal. Dotýkejte se rukou spodní části krku. Toto gesto je sexy a zároveň zklidňuje v případě, když cítíte nervozitu. (Hodí se i v běžném životě.) Tak hodně štěstí!

A jak to máte vy, seznamujete se v baru?

Reklama

Související témata: