Hlavní obsah

Shakshuka aneb Vejce „v pekle“

Hodnocení:
(12)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Jestli se vám už omrzela vajíčka vařená, míchaná nebo smažená, vyzkoušejte jiné zajímavé jídlo z vajec, které poslouží jako opulentní snídaně i výborná večeře.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • chilli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 paprika červená
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 plechovky krájených rajčat
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • 4 vejce
  • hladkolistá petržel
Článek

Postup

Krok 1: Nadrobno nakrájenou cibuli opečte spolu s drceným chilli na oleji doměkka, přidejte kousky papriky, posekaný česnek a ještě asi 5 minut restujte.

Krok 2: Zasypte kořením (kdo má rád pikantní, přidá ještě kajenský pepř), vmíchejte krájená rajčata, protlak, cukr a osolte. Povařte, aby se chutě propojily a zelenina změkla.

Krok 3: Poté lžící ve směsi vytvořte 4 důlky a do každého vyklepněte vejce. Osolte je, pánev přiklopte a počkejte pár minut, než vejce zpevní. Pak už jen posypte petrželí nebo koriandrem a můžete podávat!

Až vás Shakshuka omrzí, upečte si špenátový koláč s ricottou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama