Hlavní obsah

Signály, že váš vztah nepřežije podzim

Foto: vgstudio, Shutterstock.com

Foto: vgstudio, Shutterstock.com

Milujete se, patříte k sobě a oba to moc dobře víte. Někdy ale váš vztah směřuje ke konci, aniž byste o tom měli tušení. Nevnímáte totiž varovné signály vašeho podvědomí, které vás na to upozorňují.

Článek

To nepříjemné překvapení, kdy jeden z vás plánuje společné Vánoce, ale druhý místo toho spřádá plány na únik, možná znáte. Přitom není tak složité si všimnout, že se vaše láska nevyvíjí tak, jak by měla. Vaše podvědomí to moc dobře ví a snaží se vám to naznačit.

Tohle jsou podle britské expertky na vztahy a sex Tracey Cox varovné signály, které byste měli brát vážně. Značí totiž, že váš vztah nejspíš nepřežije podzim.

1. Lidé vás berou jako single

Můžete být vdaná, mít na prstě zásnubní prsten, doma letitého partnera. Když ale vaše podvědomí není o síle vztahu přesvědčeno, zařídí to tak, aby vás okolí vnímalo spíš jako single. „Vlastně nevědomky inzerujete svou dostupnost, či nedostupnost. Můžete klidně v baru flirtovat, ale pokud jste ve svém oficiálním vztahu spokojená, váš protějšek dobře pochopí, že je to jen nezávazná hra. A naopak. I se snubákem na prstě můžete vysílat signály, že někoho hledáte. A v tu chvíli se nejspíš někdo objeví. Jak se říká, když je student připravený, přijde učitel,“ uvádí Tracey Cox pro britský magazín Daily Mail.

2. Není číslo jedna

V práci vás povýšili, dostali jste zvláštní odměny, zvládli jste těžkou zkoušku. Okamžitě berete do ruky telefon a chcete se tou novinkou pochlubit. Jenže nevytočíte číslo svého přítele, ale upřednostníte dobrou kamarádku, sestru, matku. „Čím víc osobních věcí si partneři sdělují, tím blíž k sobě mají,“ tvrdí Tracey Cox.

Pokud se tedy vaše běžná komunikace s partnerem omezila na to obligátní „jak bylo v práci“ a následující odpověď, že v pohodě, něco není v pořádku.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Je vám kamarádka bližší než on? Pak je to samozřejmě špatněFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

3. Už se nehádáte

V jedné studii se vědci ptali svobodných lidí, co je pro ně opakem lásky. Většina z nich odpověděla, že nenávist. Lidé žijící v manželství označili lhostejnost. Těžko totiž milujete někoho, kdo vám je vlastně ukradený. Je ale možné někoho milovat, a zároveň nenávidět. Takže pokud se hádáte (klidně i často a divoce), znamená to, že se pořád snažíte problémy řešit. Pořád je tu naděje a oboustranná snaha.

4. Nechuť k sexu

Je jasné, že začátky vztahu jsou plné vzrušení, touhy a divokého sexu. Po letech už je to klidnější, klesá i frekvence intimních hrátek. Jestliže se ale sexu s partnerem začnete vyhýbat, raději si sednete do nepohodlného křesla než na gauč, abyste se svého partnera nemusela dotýkat, váš vztah je u konce (tedy pokud není za vaší nechutí nějaký zdravotní problém).

Foto: Fotobyjuliet, Shutterstock.com

Sex je vcelku spolehlivý ukazatel toho, zda vám to fungujeFoto: Fotobyjuliet, Shutterstock.com

5. Méně společného času

Ve vztahu je potřeba mít i nějaký vlastní prostor (na své přátele, koníčky), ale zároveň je potřeba čas trávit i společně. Jakmile přibývá dnů, kdy si každý jdete za svou zábavou, zpozorněte. Když spolu nechcete trávit volný čas, nechcete spolu být nejspíš ani zbytek života.

6. Stagnace

Každý občas čelí otázkám „kdy už bude svatba“, „kdy si pořídíte miminko“ nebo „proč spolu ještě nebydlíte“. Pokud je váš vztah v pořádku a vy v něj opravdu věříte, budou to jen otravné otázky, s kterými si poradíte. Jestliže ale vnitřně cítíte, že ten vztah není ono, budou vám vyloženě nepříjemné. Upozorní totiž na to, co se vám nechce říct nahlas.

Někdy se lidé rozejdou, ale po čase se k sobě zase vrátí. Může to vyjít, ale nemusí. Kdy se návrat k ex (ne)vyplatí?

Reklama

Související témata: