Hlavní obsah

8 typů kamarádek, které potřebujete. Nechybí vám některá?

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Dobrá kamarádka je osoba nesmírně důležitá a cenná. Některé jste si našly už ve školce a jiné v práci. Každá vás poznala v jiné životní situaci, ale něco je spojuje. Je vám s nimi dobře. Které kamarádky je fajn mít poblíž?

Článek

Dobrých kamarádek máte jen pár, ale s každou z nich byste jela na dovolenou a poskytla jí alibi? Nebo máte plný diář akcí s přáteli, reálných kamarádek máte desítky a na sociálních sítích až stovky? Ono je to vlastně jedno, důležité je, jestli se s přáteli cítíte šťastně a sama sebou a můžete se na sebe vzájemně spolehnout.

Bez ohledu na to, kolik jich máte, vždycky by se ve vašem životě mělo objevovat toto osmero. Budou vás totiž posouvat v životě dál, nastavovat vám zrcadlo a pomáhat spoluvytvářet vaši osobnost. Protože, koneckonců, vždycky jsme odrazem našich kamarádů. A nezáleží na tom, zda je to osm různých žen, anebo zda se v jedné snoubí mix většiny těchto kamarádek! Tak schválně - kolik z nich máte v životě vy?

1. Ta nejlepší

Kdybyste měla mít jen jednu, tak je jasné, že si necháte tu nej. Záleží vám na jejím upřímném názoru (na partnera, postavu i rozhodnutí stát vegankou), považujete ji za rodinu. Mít po svém boku kamarádku, která vás zná a nikdy nesoudí, která vás vždy podpoří, přeje vám úspěch a je smutná, když se trápíte, je životní výhra. Udělá si vždy čas a zcela upřímně se o vás zajímá. O takové kamarádství je třeba pečovat a nepovažovat za samozřejmost.

2. Dlouholetá

Kamarádka z dětství, se kterou jste vyrůstala a pak se možná vaše cesty rozešly. Každá jste šla jinam na vysokou, za prací nebo vztahem. Ale i když se nevidíte tak často, společná minulost a zážitky vás budou navždy spojovat. A pak když se konečně sejdete, jste k nezastavení, jak vám pusy jedou. Obrovská výhoda těchto dlouholetých přátelství je, že můžete být naprosto sama sebou, žádné přetvařování - ona vás zná jako své boty. Úleva, že?

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Chybělas mi! Jen tobě nemusím vysvětlovat, proč z nostalgie piji vodku s džusemFoto: Look Studio, Shutterstock.com

3. Obdivovatelka

Je fajn mít kolem sebe někoho, kdo vás považuje za opravdu chytrou, krásnou a prostě báječnou. A pozor, nemusí se jednat o zanedbanou fanynku, ale o ženu, co má dobrý vkus! Nakonec, vybrala si k obdivování vás. Umí nezištně pochválit, tím vás zpočátku může uvádět do rozpaků.

4. Akční

Chcete se naučit dělat sushi nebo skočit padákem? Ona je vždycky pro a nemusíte ji přemlouvat, naopak sama přichází s novými nápady. Je to živel a nehledá výmluvy, proč něco nepodniknout. Není s ní nuda, vyhecuje vás i k adrenalinovým akcím a posouvá vám hranice. Ano, někdy to s ní je trochu centrifuga, ale mít mezi nejbližšími kamarádkami takovou, která nezkazí žádnou srandu, je potřeba.

5. Inspirativní

Orientuje se v módních trendech, vyzkoušela všechny kosmetické novinky, ví, kde se otevřela super kavárna a který seriál by vám neměl utéct? Další z kamarádek, která je k nezaplacení. Mimo jiné vám ušetří spoustu času i peněz, protože ona vyzkoušela opravdu kde co a varuje vás před zbytečnostmi. V čem je její nevýhoda? Hodně těžko se jí vymýšlí originální dárek k narozeninám.

6. K dispozici

Jedna z hlavních vlastností dobré kamarádky? Je tu vždy pro vás. U této máte jistotu, že čas má nebo si ho udělá. A vlastně nezáleží na tom, zda je to proto, že sama nemá moc aktivní život, anebo je prostě tak moc loajální. Taková se velmi hodí zejména ve chvílích, kdy jste po rozchodu, nebo vás něco akutně trápí. Ona čas na víno a vaše slzy má.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Děkuji, že sis udělala čas, nechtěla jsem dnes být sama. To je samozřejmost, jsem tu pro tebe vždy!Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

7. Pravý opak

Přátelit se jen s těmi, kteří jsou podobní jako vy, by byla nuda. Mít kamarádku, se kterou jste jako nebe a dudy, vám pomůže vidět svět novým způsobem. Může být jiná povahově, mít odlišný módní nebo filmový vkus, pocházet z odlišného rodinného prostředí, z jiné země. Díky ní opustíte svoji komfortní zónu a naučíte se větší toleranci k odlišnostem. Určitě spolu nebudete vždy souhlasit, ale názorové diskuse mohou být přínosné.

8. Fajn kolegyně

V práci trávíte spoustu času, blízký člověk v kanceláři se proto hodí. A velmi pravděpodobně budete mít dost společného, děláte-li podobnou práci. Jste proti bližším vztahům s kolegy a nemícháte práci a soukromí? Nikdo neříká, že si s kamarádkou z práce budete dělat manikúru a ladit termín ovulace. S kolegyní zajdete na oběd, u kávy proberete každodennosti, postěžujete si na manžela nebo na množství práce.

Které z těchto kamarádek máte? A víte, kterým kamarádům se raději vyhnout?

Reklama

Související témata: