Hlavní obsah

Silvestrovská pochoutka? Plněné smažené papričky!

Foto: Marcel Rozhoň

Křupavá pochoutka, která zmizí ze stolu během chvilky, to jsou tyto lahodné papričky!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední den v roce se musí pořádně oslavit. A k tomu patří samozřejmě i spousta občerstvení. Na pořádném večírku by neměly chybět ani tyhle fantastické plněné papričky!

Článek

Stůl se prohýbá pod všemi druhy dobrot, až oči přecházejí? Tak nějak vypadá oslava konce roku. K dobrému večírku zkrátka patří i dobré jídlo. Na plněné papričky můžete použít jak jalapeños, tak i klasické feferonky. Sýrovou směsí můžete naplnit i klasické kapie, nechat je pořádně vychladit a pak jen nakrájejte na plátky, bez smažení.

Plněné papričky

Pro 4 osoby budete potřebovat: 20 kusů malých papriček jalapeños, 200 g balkánského sýra, 1 lžičku lístků rozmarýnu, 1 stroužek česneku, pepř, hladkou mouku, vejce a strouhanku na obalování, olej na smažení

Postup:Papričky u stopky seřízněte a vnitřní část vydlabejte lžičkou. V misce promíchejte sýr, rozmarýn, česnek, trochu pepře a směs důkladně promíchejte. Solit nemusíte, sýr je sám o osobě dost slaný. Hotovou sýrovou směsí napěchujte vydlabané papričky. Pak je obalte v klasickém trojobalu, usmažte v oleji dozlatova a poskládejte na papírové ubrousky, by se z papriček odsál přebytečný tuk.

Tip: Papričky budou skvěle chutnat i s kozím sýrem, do kterého můžete přidat bylinky podle chuti.

Nevíte čím překvapit hosty na silvestrovské oslavě? Rozhodně nesmí na stole chybět jednohubky všeho druhu ani dokřupava upečené zobání z cizrny!

Máte rádi papričky? Jak je upravujete v kuchyni?

Reklama

Načítám