Hlavní obsah

Širší boky a útlý pas: Které oblečení vám bude nejvíc slušet a jakému se vyhnout?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silueta ve tvaru přesýpacích hodin je považována za ideál. Pokud tedy máte širší boky, plnější hrudník a krásně útlý pas, nezbývá než vám tiše závidět. I s těmito proporcemi se ovšem musí umět pracovat. Víte, jak z vaší ženské postavy vytěžit maximum?

Článek

Nejste si jisté, zda spadáte do této škatulky? Pak nahlédněte do úvodního článku naší série o jednotlivých typech postav. Utvrdily jste se v tom, že patříte do kategorie přesýpacích hodin? Výborně! Dnešní text je věnován přímo vám. Našly jste se v jiné skupině? Nebojte, v následujících týdnech se dočkáte i vy.

Na co byste měly jako majitelky „přesýpaček“ myslet? Soustřeďte se především na zdůraznění vaší největší devízy – štíhlého pasu a zpravidla bezproblémového (nebo minimálně problematického) středu těla. Využijte toho, že si můžete užívat svůdné pouzdrové střihy, ale dejte pozor na to, abyste nesklouzly k lacinosti. Kombinace hlubokého výstřihu (čím objemnější hrudník, tím decentnější dekolt volte), na milimetr upnutého oblečení a krátké délky už je příliš.

Zásobujte se šaty  

S ryze ženskými tvary se vyplatí spoléhat především na šaty. Buďte vděčné, že si můžete dopřávat užší střihy, a vybírejte kusy, které dají vyniknout vaší siluetě. Jestli se ve vypasovaných šatech necítíte nebo máte větší konfekční velikost, dejte přednost zavinovacím modelům nebo těm, které jsou v pase stažené páskem. Svědčit vám bude i střih s vypasovaným vrškem a mírně se rozšiřující sukní (podívejte se na dvoje červené šaty).

Co se týče střihů s opravdu širokou sukní, je to otázka pocitu, konkrétního kusu i vaší tělesné konstituce. Nicméně – spousta z nich vám zbytečně přidá na objemu. Vyhýbat byste se měly i momentálně moderním volným střihům – pro takto tvarovanou postavu se zpravidla nehodí.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): šaty H&M, 1799 Kč, a Topshop, 1540 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): šaty Esprit, 2299 Kč, a Simple, prodává Answear, 3299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): šaty Massimo Dutti, 2995 Kč, a Orsay, 1000 KčFoto: Archiv firem

Vršky pečlivě zastrkujte

Přejděme k topům. Hlavní zásada je jasná: kdykoli je to možné, zastrčte vršek do kalhot nebo sukně. Opět myslete na to, že nechcete přijít o pas. Můžete-li si to dovolit, pořiďte si několik vypasovaných body (nebojte, seženete i varianty s rukávem) – po celý den se ani nehnou. Využijte korzetového trendu: mnoho triček má šněrování a svědčit vám bude i módní košile, která se převazuje v pase.

Samozřejmě ale nemusíte pátrat jen po těchto prvcích, slušet vám budou také jednoduché užší vršky, zakasané do spodního dílu. U objemnějšího hrudníku se vyplatí koukat především po topech s lehkým véčkovým dekoltem.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): košile H&M, 899 Kč, a body Topshop, 400 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): triko Topshop, 820 Kč, a svetr Orsay, 500 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): svetříky Topshop, 580 Kč, a Lindex, 1399 KčFoto: Archiv firem

Sukně a kalhoty volte do pasu

Co se týče kalhot, zakažte si bokovky a dejte přednost střihům s vyšším pasem. To samé platí pro džíny – ty mohou být klidně více na tělo (máte-li větší konfekční velikost, vsaďte na tmavší barvy a vypusťte šisování). Vypasovanější vybírejte i overal – opět dbejte na to, aby se v něm vaše silueta neztrácela.

Při výběru sukní se řiďte v podstatě obdobnými tipy, jež jste si mohly přečíst u šatů. Sázkou na jistotu jsou pouzdrové sukně i ty, které se mírně rozšiřují. Přesýpacím hodinám svědčí především délky sahající nad kolena a výš, velmi efektní jsou také rozparky a asymetrické střihy. Vyzkoušet můžete určitě i jiné typy sukní, pozor si dejte jen na to, aby sahaly do pasu.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): obojí H&M, džíny 999 Kč, a kalhoty 699 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): kalhoty H&M, 1299 Kč, a overal Simple, prodává Answear, 2999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sukně Mango, 799 Kč, a H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sukně H&M, 999 Kč, a SH, prodává Answear, 1299 KčFoto: Archiv firem

Extra tip

Co dalšího můžete udělat pro svoji postavu ve tvaru přesýpacích hodin? Vytvořte si alespoň malou sbírku pásků. Tento doplněk se může stát vaším poznávacím znamením. Noste ho v kalhotách, ale klidně s jeho pomocí stáhněte i klasickou košili, sako, volněji střižené šaty nebo kabát. Trendový pásek navíc oživí oblečení, které vám už nějakou dobu leží v šatníku.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): kožený pásek Mango Violeta, 899 Kč, a pásek Simple, prodává Answear, 329 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): pásky H&M, 399 Kč, a Mango, 499 KčFoto: Archiv firem

Máte postavu ve tvaru přesýpacích hodin? Jaký kousek nosíte nejraději?

Reklama

Související témata:

Načítám