Hlavní obsah

Škola výběru podprsenek: Menší ňadra

Foto: Isifa

Pro malá ňadra je rozhodně větší výběr podprsenek než pro velkáFoto: Isifa

Reklama

Zatímco v předchozím článku jsme se věnovali dámám s objemným hrudníkem, tentokrát se zaměříme naopak na ty, ke kterým příroda tak štědrá nebyla. Která podprsenka bude pro vaše drobná prsa ta nej?

Článek

Dámy s velkými prsy už mají ve výběru podprsenky jasno. S čistým svědomím se proto můžeme plně věnovat ženám s ňadry drobnými. Podprsenku menších velikostí seženete poměrně snadno, i tady ale na vás číhají nástrahy, kterým byste se měly vyhnout.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): spodní prádlo Lisca a Intimissimi, info o ceně v obchoděFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Astratex, podprsenky 509 Kč a kalhotky 219 KčFoto: Archiv firmy

Malá prsa nemusí být „áčka“

Největší chybou, kterou ženy s drobnými ňadry dělají, je ta, že automaticky sahají po košíčcích velikosti A. Velikost košíčků ale úzce souvisí s obvodem podprsenky. Když vedle sebe položíte podprsenky 65 B, 75 B a 85 B, uvidíte naprosto odlišné rozměry. Nejprve proto začněte tím, že si změříte obvod hrudníku, a až poté začněte zkoušet košíčky. Pamatujte, že když sáhnete po menším obvodu podprsenky, musíte úměrně zvětšit (!) velikost košíčku. Možná tak zjistíte stejně jako naše kolegyně Jana ve článku Špatná podprsenka: Jak kazí prsa?, že máte místo 75 B velikost 60 D. Samotné písmenko tudíž o velikosti prsou příliš nevypovídá.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Calvin Klein, 949 Kč a Etam, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Etam, 899 Kč a Wonderbra, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Astratex, podprsenka 659 Kč, kalhotky 299 Kč a podprsenka 499 Kč, kalhotky 229 KčFoto: Archiv firmy

Až o dvě velikosti více

Pokud prahnete po tom, aby vaše prsa působila plnějším dojmem, zadání je jasné: sehnat pořádnou „push-upku“! Ty mají na rozdíl od klasických podprsenek všitou vycpávku ve spodní části, a prsa tak tlačí směrem nahoru. „Push-up podprsenky navíc seženete v mnoha variantách, ať už mluvíme o střizích nebo o typu výztuže. Každá žena si tak můžeme vybrat podprsenku přesně podle svých potřeb,“ říká Tereza Pospíšilová za značku Astratex. Pro dámy, které se větší velikosti opravdu nebojí, tu jsou také podprsenky typu „two size bigger“. Ty slibují rovnou o dvě velikosti větší prsa.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Astratex, podprsenka 659 Kč, kalhotky 299 Kč a podprsenka, 449 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Calvin Klein, 849 Kč a Wonderbra, 900 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv frem

Na foto (zleva): Lisca, info o ceně v obchodě a Wonderbra, 1050 KčFoto: Archiv frem

Dvojitý push-up efekt

Další vychytávkou je double push-up efekt. „Podprsenky s dvojitým push-up efektem ještě více zvýrazní váš dekolt, ňadra totiž pozvednou nejen nahoru, ale i ze strany. Prádlo má v košíčcích všité speciální opory a košíčky jsou navíc vypolstrované pro maximální zdvih,“ říká Tina Grubelnik ze značky Lisca. Double push-up nabízí také Astratex nebo značka Wonderbra.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Palmers, 1077 Kč a 1400 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Calvin Klein, 569 Kč a 849 KčFoto: Archiv firmy

Jde to i bez vycpávek

Jste-li s rozměry svých prsou spokojené, můžete se samozřejmě na celé vycpávky vykašlat. „Nejvhodnější jsou podprsenky typu bardot se sníženými košíčky, které ňadra podepírají zespodu, a vytvářejí tak plný dekolt i bez vycpávek,“ radí Tereza Pospíšilová z Astratexu. „Zaoblený tvar prsům dodají i klasické vyztužené podprsenky,“ dodává Tereza. Vyzkoušet můžete také pěnové košíčky.

A ještě jeden bonus pro vás. Dámy s drobnými prsy mají podle Petry Lamlové ze značky Palmers při výběru podprsenek nespornou výhodu – větší nabídku spodního prádla: „Podprsenka totiž nemusí moc co držet, a tudíž se s ní dá lépe pracovat, ať už mluvíme o krajce, voláncích nebo plisování.“

Kterým podprsenkám dáváte přednost vy? A co vám dělá při jejich nákupu největší potíže? Napište nám!

Reklama

Načítám