Hlavní obsah

Šokující fenomén: Učitelky spí se svými žáky!

Foto: Thinkstock

Nejen žačky jsou obětí vyučujícíchFoto: Thinkstock

Reklama

Zvrhlé učitelky se v uplynulém školním roce začaly množit jak houby po dešti. Ve Spojených státech média zaznamenala na 25 různých případů, kdy si učitelka užívala sexu se svým -náctiletým žákem. Jak je možné, že jich je tolik? Máme se snad začít bát, že češtinu a matematiku na závěrečném vysvědčení brzy vystřídají úplně jiné předměty?

Článek

Britský deník Daily Mail nedávno upozornil na alarmující počet amerických pedagogů, kteří si v uplynulém školním roce sexuálně užívali se svými studenty. Zarážející na tom je, že se nejednalo o muže, mlsné kocoury, kteří lovem mladých kuřátek řeší příchod své druhé či třetí mízy. Tentokrát se totiž provinily ženy!

Svedla ho. Šestkrát!

Nejnovější případ byl odhalen na střední škole ve Fultonu ve státě Illinois. Šestadvacetiletá učitelka Nicole R Letcher svedla svého o deset let mladšího žáka. Soukromou lekci sexuální výchovy prý zvládli hned šestkrát. Za svůj čin byla dočasně odvolána, zaplatit musela i pokutu ve výši 50 tisíc dolarů. V letošním školním roce však byla nejméně 25. učitelkou, která se rozhodla lovit zajíčky ve školních lavicích. Psychologové před tímto novým společenským fenoménem varují. Obviňují televizi, Facebook a také rodiče.

„Za nárůst těchto případů může zejména pád jakési bariéry, která kdysi stála mezi učiteli a žáky,“ analyzuje problém dětský psycholog Michael Oberschneider. Zatímco autority ubývá, vzniká mezi dotyčnými přátelský vztah. Vždyť ani v Čechách není výjimkou, že si žáci se svými pedagogy tykají, nebo se s nimi dokonce blízce přátelí na sociálních sítích.

Je to v televizi, tak je to normální!

Psychologové mezi možnými příčinami uvádějí i vliv televizních pořadů a filmů. Večerní pořady jsou stále více protkány sexuálním podtextem a různé televizní seriály, jako například Město žen (u nás vysílané na České televizi, hlavní hvězdou je Courtney Cox), jen utvrzují společnost v tom, že ulovit si o mnoho let mladšího partnera je trendy, a vlastně i normální. Ženy si zvednou sebevědomí a cítí se i mladší. ( Více se dozvíte v článku zde.)

Nabalit si starší ženu není ani pro 16leté chlapce k zahození. Dostane se jim hlavně prestiže a uznání vrstevníků – za to, že si užili s učitelkou nebo třeba i se spolužákovou matkou. Novému sportu amerických teenagerů se říká MILF. Jedná se o zkratku, kterou lze do češtiny přeložit velmi kulantně jako „Matka, kterou bych svedl“. Na internetu je spojení MILF dokonce třetím nejhledanějším sexuálním výrazem!

Otcové jsou pyšní

V mnoha případech, kdy oznamovali rodičům existenci poměru jejich syna s učitelkou, zaznamenali ředitelé škol opravdu nečekané reakce rodičů. Někteří se prý potěšeně smáli, otcové se i pyšně dmuli a glosovali synátorovu aféru spojením „ten je po tátovi“.

Vina zůstává samozřejmě i na bedrech pedagoga. Studie uvádějí, že 9 z 10 učitelů, kteří se takto provinili, trpěli vážnými psychickými poruchami.

V Čechách jsou podobné kauzy zatím spíše vzácností. Poslední případ se objevil v roce 2009, kdy se učitelka nechala při souloži se žákem dokonce nahrávat. Otázkou však zůstává, kdy podobné případy začnou plnit titulní stránky i našich novin. Třeba každý týden s dvouměsíční přestávkou – to když budou prázdniny…

Vidíte i vy jako problém snižující se hranici autority mezi učitelem a žákem? Jak byste řešili situaci, kdyby váš syn udržoval poměr s učitelkou? Podělte se o své názory v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám