Hlavní obsah

Skořicové hrníčkové řezy s ovocem. Čerstvým či kompotovaným!

Hodnocení:
(203)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Pečení v redakční kuchyni má jednu výhodu: vždycky naprosto přesně poznám, jak moc čerstvý moučník ostatním chutná. A s klasickým drobenkovým koláčem se šťavnatým ovocem podle všeho nemůžete šlápnout vedle – potěší klasiky i modernější jazýčky...

Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Na koláč
  • 225 g másla
  • 1/2 hrnku přírodního cukru
  • 4 vejce
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2.5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 2 hrnky kompotovaného ovoce
Na drobenku
  • 25 g másla
  • 4 lžíce přírodního cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 špetka soli
Na polevu
  • 100 g sýru žervé
  • 2 lžíce cukru moučka
  • mléko
Článek

Postup

Krok 1: Rozehřáté nebo dobře změklé máslo (není potřeba ho vážit, jen z 250g kostky nechte stranou asi dvě lžíce na drobenku) smíchejte s cukrem, postupně zašlehejte všechna vejce, vanilku, mouku a kypřicí prášek.

Krok 2: Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte plátky kompotovaného (dala jsem broskve) nebo čerstvého sezonního ovoce.

Krok 3: Z cukru, mouky, skořice, soli a zbylého másla udělejte drobenku, koláč jí posypte a pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova.

Krok 4: Z kostičky žervé a trochy moučkového cukru umíchejte polevu, podle potřeby trochu zřeďte mlékem. Polevou ozdobte vychladlý koláč a krájejte na řezy.

Jaký moučník podle vás chutná každému? Zkuste hrnkový koláč s tvarohem anebo hrnkový kefírový koláč s nadýchanou smetanovou polevou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama