Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dodejte klasickému cheesecaku šmrnc pomocí sladké (ne)vinné polevy! Alkohol se téměř vyvaří, ale zůstane lehká chuť, která v kombinaci se skvělou náplní z krémového sýra a sladkého kondenzovaného mléka i křupavou sušenkovou krustou dělá divy. Celá příprava vám navíc mimo pečení zabere jen pár minut.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Korpus
  • 300 g ovesných sušenek
    1
    11
  • 100 g másla
    7
Krém
  • 600 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 lžíce hladké mouky
    1
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
Vinné želé
  • 180 ml červeného vína
    12
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 plátky želatiny
Obsažené alergeny
3
Vejce
7
Mléko a mléčné výrobky
11
Sezamová semena
12
Oxid siřičitý a siřičitany
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sušenky (můžete použít ovesné se sezamem) rozmixujte nebo rozdrťte válečkem v utěrce, vmíchejte rozpuštěné máslo a hmotu co nejpevněji natlačte na dno pekáčku nebo dortové formy vyložené pečicím papírem. Pečte 10 minut na 200 °C.

02.

Mezitím prošlehejte sýr (Goldessa, Philadelphia, Buko) se slazeným kondenzovaným mlékem, vajíčky, moukou, vanilkou a solí.

03.

Směs opatrně nalijte na předpečený korpus, teplotu snižte na 170 °C a pečte ještě 30 až 40 minut, až povrch zpevní a lehce zrůžoví. Nechte vychladnout.

04.

Želatinu zalijte v rendlíku třetinou vína a nechte deset minut nabobtnat. Zbylé víno krátce na plotně nebo v mikrovlnce zahřejte a rozpusťte v něm cukr. Za stálého míchání zahřejte i víno s namočenou želatinou a míchejte, až se úplně rozpustí. Vlijte oslazené víno a nechte asi deset minut chladnout, aby směs lehce zhoustla.

05.

Želé poté opatrně rozetřete na vychladlý koláč a nechte v lednici asi dvě hodiny nebo i do druhého dne zatuhnout. Krájejte ostrým nožem na malé čtverečky, cheesecake je hezky hutný a stačí ho malý kousek.

Líbí se vám neotřelá kombinace vína a sladkého? Pak musíte zkusit i tuto ultrakakaovou bábovku s Merlotem!

Energetická hodnota celkem pro 1 plech 20 × 30 cm
Energie20 698,3 kJ
Bílkoviny179,18 g
Tuky320,49 g
Sacharidy324,51 g
Sůl12,35 g
SAFA207,39 g
Vláknina12,6 g
Cukry132,65 g
Související témata:

Načítám