Hlavní obsah

Skořicovo-paprikové batáty s tymiánem

Hodnocení:
(15)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Nemoci dnes na člověka číhají ze všech stran a je potřeba dávat si pozor. Proto přinášíme pokrm nabitý vitaminy, který speciálně pro vás sestavila výživová poradkyně Bára.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 sladké brambory
  • mletá červená paprika
  • mletá skořice
  • himálajská sůl
  • olivový olej
  • 3 červené cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 220°C. Omyté batáty nakrájejte i se slupkou na plátky. V míse je smíchejte s paprikou, skořicí, špetkou soli a olivovým olejem tak, aby byly batáty směsí hezky rovnoměrně pokryté. Plátky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby.

Krok 2: Mezitím nakrájejte cibule na čtvrtky a stroužky česneku na poloviny. Vše přisypejte k batátům v troubě a pečte ještě zhruba 25 minut.

Krok 3: Po 25 minutách batáty začněte kontrolovat. Až budou zapečené přesně podle vašich představ, vyndejte plech z trouby, ozdobte čerstvým tymiánem a servírujte. Výborně chutnají jako příloha i jen tak samotné.

Tradiční prevencí proti nemocem u nás bývala lžička křenu denně. Podívejte se, jak si křen doma naložit a mít ho tak na zimní dny vždy po ruce.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek