Hlavní obsah

Zimní recepty nabité vitaminy: S těmi si na vás chřipka nepřijde!

Foto: Greta Blumajerová

Výživová poradkyně Bára vám ukáže, jak si připravit pokrmy, po kterých se budete cítit skvěle a v předvánočním ruchu vám dodají potřebnou energiiFoto: Greta Blumajerová

Reklama

To poslední, co člověk v předvánočním období potřebuje, je onemocnět. Proto přinášíme menu nabité vitaminy, které pro vás speciálně na toto hektické období sestavila výživová poradkyně Bára.

Článek

Prosincové počasí je v kombinaci s každoročním stresem před Vánoci a ulicemi i dopravními prostředky přecpanými lidmi ideálním prostředím pro šíření nemocí. Proto jsme poprosili nutriční specialistku Barboru Sedlákovou, která razí teorii, že jídlo může být i lék, aby nám připravila menu, ve kterém budou hrát prim potraviny plné látek chránících naši imunitu.

Bára vsadila mimo jiné na kurkumu, česnek, zázvor, citron, skořici, chilli a celer, což jsou všechno suroviny s léčivými účinky, ale také výbornou chutí a vůní. Zkombinovala je do celerových hranolek s portobello burgerem, kořeněných sladkých brambor a nepečeného mrkvového dortu s oříšky.

Čím se proti nachlazení v zimě bráníte vy, máte nějaký speciální trik?

Reklama

Načítám