Hlavní obsah

Skoro žádné vrásky a figura snů aneb Jak šel čas s Cher (72)

Foto: Tinseltown, Shutterstock.com

Foto: Tinseltown, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmdesát dva let byste popové ikoně Cher asi nehádali. Na pomyslném trůnu popmusic je už desítky let, vrásek má asi tak o jednu víc než na začátku kariéry a její zásoba energie je bezedná. Taky by vás zajímalo, jak to dělá?

Článek

Ve svém nejnovějším filmu měla Cher možnost předvést, že přinejmenším podepsala smlouvu s ďáblem; nebo našla pramen mládí. Samozřejmě, botox, make-up a retuš jsou dobří sluhové, ale přesto. Je fascinující, jak Cher ve svých dvaasedmdesáti vypadá. Ve filmu „Mamma Mia: Here We Go Again“ hraje Cher matku Donny, kterou ztvárňuje Meryl Streep (69). Ve skutečnosti je Cher jen o tři roky starší než Streep. I když se to může zdát přitažené za vlasy, režisér filmu Ol Packer (49) má pro to skvělé vysvětlení: „Cher existuje nezávisle na času.“ Lépe bychom to neřekli.

Cher, muži a děti

Cherilyn Sarkisian, původem z Kalifornie, se narodila v roce 1946. Kariéru zpěvačky začínala v duu Sony & Cher, které si získalo slávu v roce 1965. Hudební spolupráce se Sonnym Bonem († 62) vedla k lásce a do roku 1972 byli manželé. Mají spolu jednoho syna – Chaze (49). Druhého syna, Elijaha (42), má zpěvačka s bývalým manželem číslo dvě, Greggem Allmanem (†69).

Foto: Profimedia.cz

Duo Sony & Cher v roce 1965; Cher v roce 1985Foto: Profimedia.cz

Jako zpěvačka je veleúspěšná – v roce 2013 měla na kontě 100 miliónu prodaných alb. Kariérní vrchol pro Cher znamenalo album „Believe“ (1998). Vystupuje dodnes. V roce 2008 se upsala k tříletému angažmá v Las Vegas a letos připravuje novou desku. Zdá se, že Cher zub času neovlivňuje.

Usedlost není její styl

Foto: Profimedia.cz

Cher se od začátku své kariéry vyžívala v extravagantních kostýmech a s věkem jí odvaha rozhodně neubývá – rok 1988 a 2014Foto: Profimedia.cz

Holý zadek v sedmdesáti

Herečka byla od začátku známá pro svůj extravagantní styl, rozhodně neměla žádné zábrany. Proč by je tedy měla na prahu sedmdesátky? Na jeden ze svých koncertů si proto neváhala obléct odvážný obleček, který běžně nosí o víc než polovinu mladší pěvecké kolegyně. Cher není ale pouze zpěvačkou. Je držitelkou hereckého Oscara a Zlatého Glóbu. Filmové ceny získala za roli ve filmu „Pod vlivem úplňku“ (1988). Jedna ze známějších rolí je také ta po boku Michelle Pfeiffer (60) a Susan Sarandon (71) v „Čarodějkách z Eastwicku“ (1987).

Dobré geny i plastika

V novém pokračování filmového muzikálu „Mamma Mia“ jsme mohli Cher vidět jako blondýnu. Po všech těch letech, kdy byla černá kudrnatá hříva jejím poznávacím znamením, je to docela šok. Ale šlo o paruku, v normálním životě nosí stále černé vlasy. S blond barvou koketovala i v roce 2001, kdy se předvedla v blond mikádu s vlasy natočenými do prstýnků, a také na přebalu alba „Closer To the Truth“ (2013).

Když se podíváte na současné fotky Cher opravdu zblízka, zjistíte, že dokonce ani její krk a ruce věk téměř neprozrazují. Postavu si udržuje skoro stejně útlou, jako měla na začátku kariéry. Aby ne, když ještě před rokem prohlašovala, že se dokáže udržet „v prkně“ pět minut. Co se týče pohybu, je na sebe přísná. A jak je vidět, vyplácí se jí to! Pětkrát týdně cvičí, v šedesáti se naučila surfovat, alkohol si dá čtyřikrát až pětkrát do roka, nekouří a vyhýbá se tučným jídlům.

Foto: Profimedia.cz

Cher v srpnu 2018 a na druhé fotce se svojí matkou, kterou okomentovala: „Takhle v naší rodině vypadá sedmdesát a devadesát let. Mamka na sobě nemá žádný make-up!"Foto: Profimedia.cz

Její pleť je vyhlazená, ale zároveň nevypadá jako maska, jako u lidí, kteří to s plastickou chirurgií přehnali. Sama Cher má ale k plastice dobrý vztah. V minulosti přiznala, že podstoupila facelift, což znamená v podstatě „údržba pleti“. Rozhodně ale nezůstala jen u obličeje, omlazení podstoupil i krk a dlaně a nejspíš má operovaná oční víčka. Každopádně, i když Cher zásah plastických chirurgů přiznala, její fotka s matkou, které je 90 let, vás utvrdí v tom, že Cher zdědila prostě dobré geny, co se týče pleti.

Feminismus a LGBT komunita

Svůj slavný hlas používá často v souvislosti s feministickými tématy nebo v boji proti americkému prezidentovi Trumpovi. Po premiéře pokračování „Mamma Mia“ fanoušci Streep a Cher nemohli udržet emoce na uzdě, alespoň na Twitteru. Na červeném koberci se totiž tyto dvě dlouholeté přítelkyně políbily. Většina fanoušků to považovala za projev podpory směrem k LGBT komunitě, k čemuž se Cher vyjadřuje velmi často. Souvisí s tím určitě i skutečnosti, že Cheřina dcera, Chastity Bono, nyní Chaz Bono, se nechala před lety přeoperovat na muže.

Foto: Profimedia.cz

Cher v pokračování filmu „Mamma Mia: Here We Go Again“, na další fotce je Cher na premiéře k tomuto filmu, která proběhla v červenciFoto: Profimedia.cz

Také jste fanoušky Cher?

Související témata:

Načítám