Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 150 stupňů. Sušenky rozmixujte, smíchejte s rozpuštěným máslem a vzniklou hmotu naneste na dno dortové formy, kde ji důkladně udusejte.

Foto: Jakub Jurdič
02.
Teď se pusťte do výroby „těla“ cheesecaku. Cream cheese (philadelphia, cream spread, buko...), cukr, vajíčka, likér (Bailey´s, Carolans a podobně), kávu a solamyl smíchejte dohromady a vytvořte tak hladkou, jednolitou hmotu. Tu jednoduše naneste na udusané sušenky, vršek uhlaďte do rovna a cheesecake vložte do trouby.

Foto: Jakub Jurdič
03.
Tam ho pečte asi 70 minut. Použijte radši klasický program místo horkovzdušného, z naší zkušenosti při horkovzdušném pečení cheesecaky praskají. Že je hotový, poznáte tak, že už mu ztuhl i střed a při posunutí formou se ten neklepe. Po vyjmutí koláč potřete zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a nechte úplně vychladnout.
04.
Cukr rozpusťte nasucho na pánvi a ve vzniklém karamelu obalte oříšky. Ty pak pokládejte vedle sebe na kousek pečicího papíru a karamel na nich nechte ztuhnout a vychladnout. Pokud se bojíte, že byste karamel spálili, dejte spolu s cukrem do pánve i trochu vody a cukr nechte rozpustit s ní. Karamel je hotový, až když se všechna voda zase odpaří.

Foto: Jakub Jurdič