Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Pro zobrazení celého dortu rozklikněte fotografii. Foto: Jakub Jurdič

Na přelomu jara a léta už začíná být k dispozici mnoho lahodného ovoce, tak proč ho nezkombinovat se zakysanou smetanou a cukrářskými piškoty? Poradíme vám, jak na to!

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na krém
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 80 g cukru moučka
  • 9 ks želatiny
  • 500 g čerstvého ovoce
  • 1 balení želatiny
Na vyložení formy
  • 300 g cukrářských piškotů
Článek

Postup

01.

Obruč od dortové formy položte na servírovací talíř tak, aby po celém obvodu přiléhala. Cukrářské piškoty na jednom konci seřízněte, aby snáze stály (viz foto), a pak jimi nastojato vyrovnejte celý obvod formy a dno.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte je nabobtnat. V míse smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem, toho můžete dát podle chuti o trochu více. Nabobtnalé plátky želatiny rozpusťte v asi 0,5 dl vody v hrnci, který jste postavili na mírný plamen. Jakmile je želatina tekutá, z plamene ji zase stáhněte, smíchejte s částí směsi, aby vznikla homogenní hmota, a pak to promíchejte se zbytkem.

03.

Polovinu nalijte na dno formy, poklaďte částí ovoce a zalijte zbytkem tvarohovo-smetanové směsi. Pak dort vložte aspoň na 6 hodin ztuhnout do lednice, nejlépe ale na celou noc.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Na ztuhlou charlottu narovnejte zbytek očištěného ovoce nakrájeného na kousky. Dortovou želatinu připravte podle návodu na obalu. Štětcem ji pak natírejte na vyskládané ovoce – to tak bude krásně lesklé. Z dortu opatrně sundejte obruč dortu, a ten pak převažte silnou stuhou. Bude vypadat neodolatelně!

Načítám