Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Pro zobrazení celého dortu rozklikněte fotografii. Foto: Jakub Jurdič

Na přelomu jara a léta už začíná být k dispozici mnoho lahodného ovoce, tak proč ho nezkombinovat se zakysanou smetanou a cukrářskými piškoty? Poradíme vám, jak na to!

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na krém
  • 500 g polotučného tvarohu
    7
  • 250 g zakysané smetany
    7
  • 80 g cukru moučka
  • 9 ks želatiny
  • 500 g čerstvého ovoce
  • 1 balení želatiny
Na vyložení formy
  • 300 g cukrářských piškotů
    1
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Obruč od dortové formy položte na servírovací talíř tak, aby po celém obvodu přiléhala. Cukrářské piškoty na jednom konci seřízněte, aby snáze stály (viz foto), a pak jimi nastojato vyrovnejte celý obvod formy a dno.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte je nabobtnat. V míse smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem, toho můžete dát podle chuti o trochu více. Nabobtnalé plátky želatiny rozpusťte v asi 0,5 dl vody v hrnci, který jste postavili na mírný plamen. Jakmile je želatina tekutá, z plamene ji zase stáhněte, smíchejte s částí směsi, aby vznikla homogenní hmota, a pak to promíchejte se zbytkem.

03.

Polovinu nalijte na dno formy, poklaďte částí ovoce a zalijte zbytkem tvarohovo-smetanové směsi. Pak dort vložte aspoň na 6 hodin ztuhnout do lednice, nejlépe ale na celou noc.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Na ztuhlou charlottu narovnejte zbytek očištěného ovoce nakrájeného na kousky. Dortovou želatinu připravte podle návodu na obalu. Štětcem ji pak natírejte na vyskládané ovoce – to tak bude krásně lesklé. Z dortu opatrně sundejte obruč dortu, a ten pak převažte silnou stuhou. Bude vypadat neodolatelně!

Načítám