Článek
Postup
01.
Obruč od dortové formy položte na servírovací talíř tak, aby po celém obvodu přiléhala. Cukrářské piškoty na jednom konci seřízněte, aby snáze stály (viz foto), a pak jimi nastojato vyrovnejte celý obvod formy a dno.

Foto: Jakub Jurdič
02.
Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte je nabobtnat. V míse smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem, toho můžete dát podle chuti o trochu více. Nabobtnalé plátky želatiny rozpusťte v asi 0,5 dl vody v hrnci, který jste postavili na mírný plamen. Jakmile je želatina tekutá, z plamene ji zase stáhněte, smíchejte s částí směsi, aby vznikla homogenní hmota, a pak to promíchejte se zbytkem.
03.
Polovinu nalijte na dno formy, poklaďte částí ovoce a zalijte zbytkem tvarohovo-smetanové směsi. Pak dort vložte aspoň na 6 hodin ztuhnout do lednice, nejlépe ale na celou noc.

Foto: Jakub Jurdič
04.
Na ztuhlou charlottu narovnejte zbytek očištěného ovoce nakrájeného na kousky. Dortovou želatinu připravte podle návodu na obalu. Štětcem ji pak natírejte na vyskládané ovoce – to tak bude krásně lesklé. Z dortu opatrně sundejte obruč dortu, a ten pak převažte silnou stuhou. Bude vypadat neodolatelně!