Článek
Postup
01.
Vejce ušlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte tvaroh, prosátou mouku, citronovou kůru a rozinky.
02.
Vše důkladně promíchejte. Lžící odebírejte kousky těsta a obalujte je ve strouhance.
03.
Smažte je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Hotové krokety skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
04.
Lehce povolené mrazené lesní ovoce dejte do rendlíku a přidejte vanilkový cukr. Pak ho krátce povařte. V trošce vody rozmíchejte škrob a přidejte k ovoci.
05.
Promíchejte, ještě krátce povařte a stáhněte z ohně. Krokety podávejte s ovocnou omáčkou.
Rádi sladké? Tak to musíte zkusit i naše rychlé citronové řezy s mákem nebo hruškový perník se skořicovým karamelem.