Hlavní obsah
3,5
(26)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přiznejme si, že velká část vánočních návštěv neprobíhá nad šálkem čaje, ale spíše u sklenice piva či vína. Vánoční atmosféru i své chuťové buňky zachráníte tím, že letos proto upečete cukroví i na slano!

40 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 200 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 ks žloutků
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/4 lžičky mleté pálivé papriky
  • 100 g pražených solených arašídů
Na posyp
  • 5 g kari
  • 5 g sladké mleté papriky
Článek

01.

Z mouky, změklého másla, žloutku, kari, sladké papriky a pálivé papriky vypracujte těsto, do kterého zapracujte najemno nasekané arašídy (část ale nechte stranou na ozdobení). Klidně si pomozte ručním mixérem, kterým oříšky trochu promixujte, vůbec nevadí, když se z části vytvoří máslo.

02.

Těsto nechte alespoň půl hodiny odpočinout v chladu, poté tvarujte malé kuličky, které trochu zmáčkněte a na plechu vyloženém pečicím papírem zdobte zbylými buráky.

03.

Pečte asi 25 minut při 160 stupních a hlídejte, aby se oříšky nezačaly připalovat. Ještě horké sušenky poprašte kari kořením nebo sladkou paprikou a nechte vychladnout na plechu.

Reklama

Související témata:

Načítám