Hlavní obsah

Sladkosti ze sušenek: Připravte je maximálně z 5 ingrediencí

Foto: Greta Blumajerová

Na tyhle dobroty nepotřebujete více než 5 ingrediencí a půl hodiny času, není to paráda?Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dneska máme dobrou zprávu pro všechny ty, kdo neradi tráví čas dlouhým pečením, ale zároveň se nechtějí ochudit o skvělé dezerty (a o chválu, kterou za ně sklidí): řešením jsou pro ně dezerty ze sušenek!

Článek

Extrémně jednoduché, z maximálně pěti ingrediencí, a přitom lahodné. Přesně takové jsou dezerty, které si připravíte ze sušenek! Minikoláčky s lesním ovocem, hustý zmrzlinový koktejl i měkké kuličky v křupavé čokoládě máte za chvilku hotové a nikomu určitě nebude vadit, když si vypomůžete sušenkami.

Koláčky s lesním ovocem

Na 12 koláčků potřebujete: 12 kakaových sušenek s mléčnou náplní, 2 vejce, 250 g čerstvého sýra (Philadephia, Fénix, Buko), 5 lžic cukru krupice, 5 lžic mrazeného lesního ovoce (v sezoně nahraďte čerstvými borůvkami, rybízem nebo ostružinami)

Foto: Greta Blumajerová

Lesní ovoce krém s čokoládovou sušenkou krásně osvěžíFoto: Greta Blumajerová

Postup: Sýr ušlehejte s cukrem a vejci a opatrně vmíchejte lesní ovoce. Připravte si 12 silikonových formiček na muffiny, do každé položte jednu sušenku a přes ně rozdělte krém. Pečte asi 20 minut při 180 stupních, až náplň zpevní. Nechte trochu vychladnout a pak vyklopte.

Sušenkový koktejl se zmrzlinou

Na 2 koktejly potřebujete:300 ml mléka, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 6 kakaových sušenek s mléčnou náplní, 80 ml irského likéru (pro děti vynechte)

Foto: Greta Blumajerová

Zmrzlina a sušenky dodají koktejlu dokonale krémovou konzistenci a irský likér zase příjemný říz.Foto: Greta Blumajerová

Postup: Sušenky rozmixujte najemno, přidejte zmrzlinu, mléko, a pokud dáváte, tak i likér, a pořádně promixujte na hustý koktejl. Ozdobte půlkou sušenky a ihned podávejte.

Nepečené sušenkové kuličky

Na 16 kuliček potřebujete: 100 g karamelových sušenek, 75 g čerstvého sýra (Philadephia, Fénix, Buko), 130 g bílé čokoládové polevy (nebo 120 g bílé čokolády a lžíci másla), mletou skořici

Foto: Greta Blumajerová

Kuličky doporučuji udělat rovnou z dvojité dávky - díky nevyhnutelnému ochutnávání totiž rychle mizí už při přípravě...Foto: Greta Blumajerová

Postup:Sušenky v mixéru nebo v utěrce pomocí válečku rozdrťte najemno, přimíchejte čerstvý sýr (nejlépe to jde opět v mixéru) a tvarujte malé kuličky. Když je dáte na chvíli do mrazáku, poleva na nich rychleji zatuhne a bude se vám lépe pracovat. Polevu nebo čokoládu s máslem rozpusťte v hrnečku a pomocí párátek v ní namáčejte jednotlivé kuličky. Pokládejte je na pečicí papír, posypte skořicí a nechte zatuhnout.

Usnadňujete si také někdy přípravu dezertů sušenkami?

Načítám