Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zkuste pořádnou buchtu ze šlehačkového těsta s kakaem a vydatně ji ozdobte krémem ze zakysané smetany, šlehačky a pudinku bez vaření.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
Těsto
  • 2 ks vejce
    3
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 2 lžíce kakaa
  • 250 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
    1
Krém
  • 1 ks vanilkového pudinku bez vaření
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 250 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 kelímek zakysané smetany
    7
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte se smetanou a cukrem do pěny, přidejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakaem a umíchejte těsto. 

02.

Nalijte je na vymazaný a moukou vysypaný menší hlubší plech nebo do formy a upečte. Těsto nechte vychladnout.

03.

Všechny suroviny na krém vyšlehejte ručním šlehačem. Vychladlý korpus potřete nebo nastříkejte krémem a nechte v chladu ztuhnout.

Energetická hodnota celkem pro 1 formu
Energie15 216,64 kJ
Bílkoviny58,57 g
Tuky211,94 g
Sacharidy366,1 g
Sůl1,09 g
SAFA136,77 g
Vláknina12 g
Cukry189,55 g

Načítám