Hlavní obsah

Sluneční brýle: Tyhle jsou in!

Foto: Isifa

Které brýle budou na jaře a v létě in?Foto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně jsme se dočkaly, jaro zaklepalo na dveře a s většími či menšími úspěchy nám dovoluje vystavovat se slunci. Přemýšlely jste, jaké sluneční brýle se budou nosit v letošním roce? Uvažujete, jestli koupit nový model, anebo vám stejně dobře poslouží ten loňský? Projděte si s námi trendy pro jaro/léto 2011.

Článek

Zdá se vám, že v oddělení slunečních brýlí zažíváte každou sezonu návrat do minulosti? Není to jen pocit. Návrháři se pravidelně inspirují předešlými dekádami a ruku v ruce s futuristickými modely nám servírují i variace, jaké známe ze školních fotografií našich maminek a babiček. Pokud tápete, kterou zašlou fotografií byste se měly inspirovat letos, podívejte se s námi na aktuální kolekce.

John Lennon je zpátky!

Inspirace touto rockovou hvězdou protíná nespočet odvětví, a ačkoli byste si nejspíš řekly, že éra těchto populárních brýlí, tzv. lennonek, dávno pominula, módní domy jako Giorgio Armani nebo Diane Von Furstenberg uvedly na svých přehlídkách modely právě tohoto tvaru.

Foto: Diane Von Furstenberg

Lennonky slaví comebackFoto: Diane Von Furstenberg

Foto: Diane Von Furstenberg

Objevily se i na přehlídce Diane Von FurstenbergFoto: Diane Von Furstenberg

Kočka z šedesátých let

Nejenom legendárními Beatles se nechali inspirovat módní návrháři. Oproti přísně kulatým obroučkám se v kolekcích objevují i hravé, kočičí tvary jako vystřižené z amerických filmů šedesátých let, takzvané cat eye. Slušet budou ženám s hranatým nebo srdcovitým tvarem obličeje, kterému uberou na tvrdosti a oči krásně protáhnou. Tyto brýle najdete třeba v kolekci Christian Dior nebo Giles.

Foto: Christian Dior

Dior vsadil na styl cat eyeFoto: Christian Dior

Minimalismus

Ne všichni návrháři však zabrousili pro inspiraci do minulosti – Fendi nebo Missoni vsadili na jednoduchý, futuristický design a v jejich kolekci převládají ostré hrany a výrazné tvary.

Foto: Missoni

U Missoni na to šli pěkně zostraFoto: Missoni

Aktuální kampaně

Módní dům Dolce letos představil kolekci třech modelů s leopardím potiskem v zářivých barvách a pro spolupráci na této kampani si vybral ebenovou krásku Naomi Campbell. To značka Guess se stejně jako v loňském roce drží osvědčených masivních nebo leteckých tvarů a Gucci se svými oblými obroučkami pojal kolekci jako oslavu sedmdesátých let minulého století. Anglická oděvní značka Topshop zná aktuální trendy a v jejich kolekci najdete model připomínající Ray-Ban Wayfarer, lennonky i cat eye, to vše v pastelových barvách.

Foto: Dolcegabbana.com

Naomi Campbell pro kampaň Dolce&GabbanaFoto: Dolcegabbana.com

Barvy, barvy a zase barvy

Už několik sezon zůstávají v kurzu legendární zrcadlové pilotky Aviator nebo model Wayfarer kultovní značky Ray-Ban. Chybu neuděláte s většími, výraznějšími modely bez přehnaného zdobení, které brýlím často spíše ubírá.

Pokud chcete jít s módou, ale nejste si jisté provokativními tvary, pamatujte, že jarní sezoně vládnou výrazné syté barvy a vzory. Nemusíte proto nutně experimentovat s tvary, stačí, když si klasický model pořídíte třeba v červené, modré nebo malinové barvě.

Reklama

Související témata:

Načítám