Článek
Postup
Krok 1: Připravte si všechny suroviny. Jestli nemáte rádi brokolici, použijte spařený a pořádně vymačkaný špenát. Pro zdravější verzi samozřejmě vynechejte salám, já jsem dala poličan.
Nic dalšího na placičky nepotřebujete
Krok 2: Brokolici rozeberte na růžičky a rozmixujte na jemnou drť.
Brokolici můžete i nastrouhat, mixér je ale samozřejmě mnohem rychlejší
Krok 3: Ochuťte česnekem, trochou soli, čerstvě mletým pepřem a přidejte vejce s najemno pokrájeným salámem.
Trocha česneku, čerstvě mletého pepře a salámu brokolici perfektně dochutí
Krok 4: Do směsi rukama nadrobte sýr a vše pořádně promíchejte.
Rukama vše propracujte
Krok 5: Z hmoty utvořte asi 6 placiček (nebo malé jednohubkové kuličky), obalte ve strouhance a dejte alespoň na 15 minut (klidně i do druhého dne) do lednice ztuhnout.
Z hmoty tvořte placičky nebo malé kuličky a obalujte je ve strouhance. Dát můžete samozřejmě i klasický trojobal
Krok 6: Smažte ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Na papírové utěrce pak nechte okapat přebytečný tuk.
Nebojte se vyšší vrstvy oleje, karbanátky se tak lépe propečou a přebytečný tuk odsaje papírová utěrka
Krok 7: Podávejte se šťouchanými bramborami a dipem z dijonské hořčice, majonézy nebo zakysané smetany a jogurtu. Dochuťte ho citronovou šťávou, bílým pepřem a solí.
Zvenčí jsou placky pěkně křupavé, uvnitř vláčné díky salámu a rozpuštěné nivě
Placičky servírujte se šťouchanými bramborami a hořčičným dipem
Tip: Pokud chcete mít jistotu, že budou placičky hezky držet tvar, obalte je v klasickém trojobalu: hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
Sýr a brokolice k sobě prostě jdou. Zkuste i v troubě pečené brokolicovo-parmezánové kuličky, krémovou brokolicovou polévku nebo citronové těstoviny s brokolicí.