Hlavní obsah
3,0
(78)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Líbí se vám programy o vaření? Rádi se inspirujete radami a postupy profesionálů? Tak se pojďte podívat na nové díly pořadu S kuchařem u plotny na Stream.cz. Populární šéfkuchař Zdeněk Marcín vám předvede lehké recepty na výtečná jídla, která tak hravě zvládnou i začátečníci. Dnes si s ním připravte smažák s domácí remuládou.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Remuláda
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa 8%
  • 2 ks žloutků
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 ks kyselých okurek
Článek

Postup

01.

Nejdříve si připravte remuládu – studenou omáčku z ochucené majonézy. V misce rozšlehejte žloutky, pak pomalu přilévejte přibližně tři lžíce oleje a stále šlehejte. Hmota zbledne a získá objem. Nařeďte ji octem, přidejte na kolečka nasekanou nať jarní cibulky a na drobné kostičky nakrájené nakládané okruky i spodní část cibulky. Osolte, opepřete, dochuťte cukrem a nechte odpočinout v lednici alespoň 30 minut.

02.

Když remuláda odpočívá, je čas na smažený sýr. Můžete si obalit oblíbený eidam, nebo zkusit výtečné smažené tvarůžky s uherákem podle našeho receptu. 

03.

Jako přílohu si zvolte podle libosti například vařené brambory s pažitkou nebo třeba bramborovou kaši. Podávejte s vychlazenou remuládou. Vynikající je také celerová remuláda.  

Tip: Chcete vědět, jak Zdeněk Marcín připravuje remuládu a sýr krok za krokem a jaké množství ingrediencí používá? Podívejte se na Stream.cz na zábavné video Smažený sýr s domácí remuládou.

Reklama

Související témata:

Načítám