Hlavní obsah

Smažený sýr s domácí remuládou

Hodnocení:
(70)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Líbí se vám programy o vaření? Rádi se inspirujete radami a postupy profesionálů? Tak se pojďte podívat na nové díly pořadu S kuchařem u plotny na Stream.cz. Populární šéfkuchař Zdeněk Marcín vám předvede lehké recepty na výtečná jídla, která tak hravě zvládnou i začátečníci. Dnes si s ním připravte smažák s domácí remuládou.

Ingredience pro:
2 porce
Na remuládu
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 1 lžíce octa 8%
  • 2 žloutky
  • jarní cibulka
  • kyselá okurka
Článek

Postup

Krok 1: Nejdříve si připravte remuládu – studenou omáčku z ochucené majonézy. V misce rozšlehejte žloutky, pak pomalu přilévejte přibližně tři lžíce oleje a stále šlehejte. Hmota zbledne a získá objem. Nařeďte ji octem, přidejte na kolečka nasekanou nať jarní cibulky a na drobné kostičky nakrájené nakládané okruky i spodní část cibulky. Osolte, opepřete, dochuťte cukrem a nechte odpočinout v lednici alespoň 30 minut.

Krok 2: Když remuláda odpočívá, je čas na smažený sýr. Můžete si obalit oblíbený eidam, nebo zkusit výtečné smažené tvarůžky s uherákem podle našeho receptu. 

Krok 3: Jako přílohu si zvolte podle libosti například vařené brambory s pažitkou nebo třeba bramborovou kaši. Podávejte s vychlazenou remuládou. Vynikající je také celerová remuláda.  

Tip: Chcete vědět, jak Zdeněk Marcín připravuje remuládu a sýr krok za krokem a jaké množství ingrediencí používá? Podívejte se na Stream.cz na zábavné video Smažený sýr s domácí remuládou.

ynezorPumanzeSaNyknalC