Hlavní obsah
2,9
(51)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Že neznáte smažené dršťky? Tato netradiční úprava ingredience známé spíše z oblíbené polévky je netradiční a velmi chutná.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g drštěk
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 100 ml bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst listové petržele
  • 3 ks vejce
  • 100 g strouhanky
  • 200 ml oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Salát
  • 1 hlávka listového salátu
  • 100 ml bílého vinného octa
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Dobře vyprané a doměkka uvařené a vychladlé dršťky nakrájejte na trojúhelníky (použijte již vařené dršťky nebo syrové dršťky uvařte). Naložte je den předem do směsi dijonské hořčice, bílého vína, rozdrceného česneku a sekané petrželky a nechte přes noc odležet.

02.

Druhý den rozšlehejte vejce se solí a pepřem. Naložené dršťky otřete ubrouskem, namočte do rozšlehaných vajec a obalte v prosáté strouhance.

03.

Obalené dršťky smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a odkládejte je na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. 

04.

Listový salát vyperte, osušte, ochuťte dresinkem z vinného octa a panenského olivového oleje a podávejte společně se smaženými dršťkami.

Foto: Stream.cz

K pikantním řízečkům přesně chuťově sedne jemný salátFoto: Stream.cz

Ještě tápete? Podívejte se na návodné video Ze dvora Televizeseznam.cz! Máte rádi smažené? Zkuste i netradiční smažené sýry, tvarůžky, květákové placičky nebo zanedlouho pochoutky z bezových květů!

Reklama

Načítám