Hlavní obsah

Smažené dršťky s listovým salátem

Hodnocení:
(45)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

V dalším díle pořadu Ze dvora na Televiziseznam.cz pro vás Michal „Hugo“ Hromas připravil smažené dršťky. Tato netradiční úprava ingredience známé spíše z oblíbené polévky je velmi chutná a ideální pro chladné jarní dny, jako jsou tyto.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g vařených dršťek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 100 ml bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • sůl a pepř
  • 3 vejce
  • 100 g strouhanky na obalování
  • 500 ml oleje na smažení
  • 1 listový salát
  • extra panenský olivový olej
  • vinný ocet
Článek

Postup

Krok 1: Dobře vyprané a doměkka uvařené a vychladlé dršťky nakrájejte na trojúhelníky (použijte již vařené dršťky nebo syrové dršťky uvařte). Naložte je den předem do směsi dijonské hořčice, bílého vína, rozdrceného česneku a sekané petrželky a nechte přes noc odležet.

Krok 2: Druhý den rozšlehejte vejce se solí a pepřem. Naložené dršťky otřete ubrouskem, namočte do rozšlehaných vajec a obalte v prosáté strouhance.

Krok 3: Obalené dršťky smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a odkládejte je na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. 

Krok 4: Listový salát vyperte, osušte, ochuťte dresinkem z vinného octa a panenského olivového oleje a podávejte společně se smaženými dršťkami.

Foto: Stream.cz

K pikantním řízečkům přesně chuťově sedne jemný salát

Ještě tápete? Podívejte se na návodné video Ze dvora Televizeseznam.cz! Máte rádi smažené? Zkuste i netradiční smažené sýry, tvarůžky, květákové placičky nebo zanedlouho pochoutky z bezových květů!

ynezorPumanzeSaNyknalC