Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Smažené kosmatice jsou vynikající nasladko i naslano, ale je to sezonní záležitost, tak si je nenechte ujít. Květy bezinek rychle odkvetou.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 3/4 hrnku hladké mouky
    1
  • 1 dl oleje
  • 10 ks bezového květu
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička mleté skořice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z vajec, mléka, mouky a soli umíchejte hladké těstíčko. Očištěné květy černého bezu uchopte za stonek, namočte do těstíčka a přeneste do rozpáleného oleje, kde jednu stranu usmažte, teprve pak stonek od květů nůžkami odstřihněte a poté obraťte. 

02.

Kosmatice podávejte posypané cukrem smíchaným se skořicí. Usmažené kosmatice můžete podávat i naslano se zeleninovým salátem. V tom případě pouze více osolte těstíčko a už necukrujte.

Načítám