Hlavní obsah
4,5
(6)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Aktualizováno

Smažené kosmatice jsou vynikající nasladko i naslano, ale je to sezonní záležitost, tak si je nenechte ujít. Květy bezinek rychle odkvetou.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 dl oleje
  • 10 ks bezového květu
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička mleté skořice
Článek

Postup

01.

Z vajec, mléka, mouky a soli umíchejte hladké těstíčko. Očištěné květy černého bezu uchopte za stonek, namočte do těstíčka a přeneste do rozpáleného oleje, kde jednu stranu usmažte, teprve pak stonek od květů nůžkami odstřihněte a poté obraťte. 

02.

Kosmatice podávejte posypané cukrem smíchaným se skořicí. Usmažené kosmatice můžete podávat i naslano se zeleninovým salátem. V tom případě pouze více osolte těstíčko a už necukrujte.

Reklama

Načítám