Hlavní obsah

Kuřecí roláda s kopřivovou nádivkou

Hodnocení:
(62)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
střední

Líbí se vám programy o vaření? Tak se pojďte podívat na nový díl pořadu S kuchařem u plotny. Video najdete zde nebo na Stream.cz. Populární šéfkuchař Zdeněk Marcín vám dnes předvede, jak na kuřecí roládu s kopřivovou nádivkou. To se na Velikonoce hodí, co říkáte?

Ingredience pro:
4 porce
Na roládu
  • 1 kuře
Na nádivku
  • přepuštěné máslo
  • mléko
  • rohlíky
  • kopřivy
  • sůl a pepř
  • 3 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve vykostěte kuře.

Krok 2: Bílky osolte, vyšlehejte z nich sníh a zatím odložte. V misce promíchejte žloutky s mlékem, osolte a opepřete. 

Krok 3: Kopřivy spařte a nasekejte nadrobno. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte do velké mísy. Přidejte přepuštěné máslo a promíchejte. Dále přidejte žloutky s mlékem, promíchejte, a spařené, nadrobno nakrájené kopřivy a opět promíchejte. Nakonec postupně vmíchejte opatrně sníh.

Krok 4: Vykostěné kuře si rozprostřete, osolte a opepřete. Naplňte ho nádivkou a zatočte do rolády. Tu pak zabalte do pečicího papíru a alobalu a dejte do trouby péct na 160 stupňů na 50 minut. 

Krok 5: Roládu vyndejte z trouby, rozbalte z alobalu a pečicího papíru a samotnou ji ještě dejte do trouby rozehřáté na 250 stupňů, přibližně na pět minut.

Krok 6: Servírujte nakrájenou na plátky. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši (nejlepší, jakou jste kdy jedli) a divokou rukolu zakápnutou olivovým olejem.

Kdybyste si nebyli jisti postupem, můžete se podívat na videonávod S kuchařem u plotny na Stream.cz nebo se podívejte na podobný recept přímo zde – Velikonoční nádivka se špenátem a uzeným masem

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama