Hlavní obsah

Smetanová bublanina s třešněmi

Hodnocení:
(77)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Bublaniny s nejrůznějším ovocem patří k nejoblíbenějším českým moučníkům. Vyzkoušejte i vy náš recept na smetanovou bublaninu s třešněmi. Věřte, že pro každého, kdo ji ochutná, to bude neobyčejný zážitek!

Ingredience pro:
1 koláč
Na těsto potřebujete:
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek 33% smetany ke šlehání
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 400 g čerstvých třešní
Na vymazání a vysypání formy
  • tuk
  • mouka
Na posypání
  • moučkový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 190 stupňů, třešně omyjte a vypeckujte a formu vymažte kouskem tuku a vysypte moukou.

Krok 2: Vajíčka a cukr metlou prošlehejte a postupně přidejte smetanu a mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Krok 3: Těsto nalijte do formy, rovnoměrně ho rozprostřete a posypejte třešněmi. Koláč pečte asi 35–40 minut dozlatova a podávejte posypaný moučkovým cukrem.

Milujete letní koláče? Zkuste i tento: Rybízový koláč se sněhovou krustou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek