Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Bublaniny s nejrůznějším ovocem patří k nejoblíbenějším českým moučníkům. Vyzkoušejte i vy náš recept na smetanovou bublaninu s třešněmi. Věřte, že pro každého, kdo ji ochutná, to bude neobyčejný zážitek!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 3 ks vejce
    3
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
    7
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 400 g třešní
Vymazání a vysypání formy
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce mouky
    1
Na posypání
  • 1 lžíce cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 190 stupňů, třešně omyjte a vypeckujte a formu vymažte kouskem tuku a vysypte moukou.

02.

Vajíčka a cukr metlou prošlehejte a postupně přidejte smetanu a mouku promíchanou s práškem do pečiva.

03.

Těsto nalijte do formy, rovnoměrně ho rozprostřete a posypejte třešněmi. Koláč pečte asi 35–40 minut dozlatova a podávejte posypaný moučkovým cukrem.

Milujete letní koláče? Zkuste i tento: Rybízový koláč se sněhovou krustou.

Načítám