Hlavní obsah
2,8
(5)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Máte doma vegetariána? Už nevíte, co mu připravit k jídlu? Zkuste smetanové zapečené brambory. Bude se olizovat až za ušima!

25 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
  • 500 g brambor
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kelímek smetany
  • 1 ks květáku
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky, narovnejte je do pekáčku, osolte, přidejte tenká kolečka cibulky, česnek a růžičky květáku. Kdo květák nemá rád, může klidně vynechat. Vrstvu zase trochu osolte a pokračujte tak, aby nejvrchnější vrstva byly brambory.

02.

Pekáček zalijte kelímkem smetany, dobré je použít smetanu tučnější, kolem 30 %. Nachystaný pekáček vložte do trouby a pečte při 180 stupních Celsia něco málo přes hodinu. Brambory musí změknout, ale hlavně se musí odpařit smetana. Pozor, jsou silně návykové!

Pokud ale vy vegetarián nejste a nějaké to maso vám tam prostě chybí, zapečte si brambory s ančovičkami.

Reklama

Související témata:

Načítám