Hlavní obsah

Šokující fakta o klitorisu. Nestárne a s věkem se zvětšuje!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je velmi citlivý a nemá rád, když se na něj spěchá. Někdy vyžaduje silnější laskání, ale jindy odmítá jakoukoli pozornost. Malá chobotnička mezi ženskýma nohama prostě potřebuje, aby jí milenec naslouchal. Umí totiž mnoho fascinujících věcí, které nikdo jiný nezvládne. A co má klitoris společného s chobotnicí?

Článek

Šokující, ale pravdivé. Ze studie gynekologické zdravotnické organizace The Eve Appeal vyplynulo, že polovina mužů správně neidentifikuje vaginu. Považují za ni to, co vidí, když žena roztáhne nohy – tedy všechno na povrchu. Pouhým okem je však k vidění jen vnější pohlavní ústrojí, tedy vulva. Klitoris pozná snad každý, respektive jeho vrcholek. V těle je ho totiž schovaný největší kus. K čemu slouží?

Proč existuje poštěváček

Poštěváček má pouze jeden jediný účel. Působit rozkoš. Někteří antropologové proto tvrdí, že z biologického hlediska je ženské pohlavní ústrojí na vyšším vývojovém stupni než to mužské. Buď jak buď, poštěváček je naprosto fascinující a klame tělem! Co o něm možná nevíte?

Špička klitorisu není všechno

Klitoris je jako ledovec, větší část se ukrývá pod povrchem. Podle některých vědeckých prací se svou strukturou podobá kosti, která se nachází mezi krkem a prsními svaly. Při pohledu na něj vcelku připomíná chobotničku, kdy se mezi malými a velkými stydkými pysky táhnou dvě hlavní „chapadla“.

To, co vykukuje, je jen pouhou špičkou onoho ledovce, v němž se ukrývá více než osm tisíc nervových zakončení. V 50. letech tím byl šokován americký vědec a chirurg Kermit Edward Krantz (†84), kterého jako prvního napadlo se o klitoris zajímat. Po pitvě osmi žen byl v šoku.

Celý klitoris, tedy včetně skryté části, je zhruba tak velký jako penis. Tvoří ho 18 jednotlivých částí z erektilní tkáně, svalů a nervů. Dohromady a společně se všechny starají o ženské blaho. Taky o co jiného, vždyť oblast okolo poštěváčku bývá mnohem vnímavější a citlivější než jakákoli část penisu!

Ženský penis

S rostoucím vzrušením nabývá klitoris na objemu, stejně jako tomu je u penisu. Těsně před orgasmem se však smrští (stáhne zpátky), což některé neználky vyvádí z míry.

Klitoris sahá do hloubky 9–13 centimetrů a při vzrušení nabobtná o celých 50 až 300 %! Jeho viditelná část je obdařena předkožkou, nebo tedy aspoň její variantou v dámském provedení. Podobnost s penisem čistě náhodná?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Penis je přibližně stejně velký jako klitoris, jen je vidět celýFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Poštěváček a věk

Každý gynekolog vám potvrdí, že šedesátiletý, sedmdesátiletý nebo osmdesátiletý klitoris vypadá a funguje stejně jako ten svěží a čerstvě osmnáctiletý. Skvělou informací je i to, že zatímco penis se s věkem zmenšuje, a to v řádech centimetrů, poštěváček naopak roste! V některých případech může být až 2,5x větší než v období dospívání. Před muži se tím ale raději nechlubte, ať jim nezničíte sebevědomí.

Kdy vzniká v těle matky pohlaví

Pohlaví plodu se začne vyvíjet okolo devátého týdne těhotenství. Do té doby mají mezi nohama chlapečci i děvčátka falický výrůstek, jež se později přetvoří v klitoris, nebo penis. Podobná kouzla jsou možná i v dospělosti. Při některých formách plastické operace může být nejprve vnější část klitorisu zvětšena pomocí hormonů, čímž se s něj stane jakýsi penis.

Každý klitoris je jedinečný

Světle růžový, tmavě růžový nebo spíš červený? Klitoris má mnoho podob a bývá rozmanitý jako jejich majitelky. Ale jeden má výhodu: v případě, že je blíž poševnímu vchodu, zvyšuje se šance na orgasmus a to až dvojnásobně. Při pohlavním styku je totiž neustále nepřímo stimulován. A to on tuze rád.

Reklama

Načítám