Hlavní obsah

Šokující zjištění: 70 procent žen chce jiná prsa!

Foto: Thinkstock

Patříte k ženám, které nejsou spokojeny s tvarem a velikostí svých prsou? Nejste samy, je nás takových 70 procentFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ta „s velkými“ by je chtěla mít menší, ta s povislými pevnější… A co velikost? Akorát tak do ruky. A rozhodně kulatější… Taky svá ňadra podceňujete? Brzděte, muži je milují! Všechna!

Článek

Většina lidí je nespokojena se svým tělem, málokdo by nechtěl nějakou tu část změnit. Obličejové vrásky, tvar hýždí, oblejší boky, povislá kůže na bříšku… Seznam nedokonalostí je nekonečný. A patří do něj i ženská ňadra, která se řešila vždycky a taky se vždycky řešit budou, ovšem záleží na úhlu pohledu. Ženy by svá dvojčata nejradši hned vyměnily za jiná nebo je podrobily úpravám, kdežto mužům se ňadra jejich partnerek líbí taková, jaká jsou! Že je to jen hypotéza? Není, tohle všechno ukázala rozsáhlá anketa!

Tajemství atraktivity? V hlavě!

Magazín Psychology Today zveřejnil článek o nesouladu mezi pohlavími, co se týče velikosti a tvaru ženského poprsí, s odkazem na průzkum portálů MSNBC a Elle. A výsledky? Když 26 703 heterosexuálních žen ve věku 18 až 65 let odpovědělo na otázku, jak jsou spokojené se svými „horními poklady“, vzešlo z toho, že 30 % žen by neměnilo, protože se jim vlastní proporce líbí, 28 % respondentek touží po větších ňadrech, 9 % by chtělo menší hrudník a 33 % dam je sice spokojeno s velikostí prsou, nicméně řeší to, že jejich dvojčata jsou povadlá.

V součtu to tedy znamená, že v 70 % se ženám „něco“ na hrudníku nelíbí. Je to jen jejich subjektivní názor? Taková „ženská mánie“? Zbytečný sebeklam? Vypadá to tak. Muži totiž se sebepodceňováním žen nesouhlasí! Jak ňadra svých partnerek hodnotí oni?

Foto: thinkstock

Pevnost ňadra ztrácejí z mnoha příčin, častými dietami, kojením i těhotenstvímFoto: thinkstock

Tvar a pevnost ano, ale…

Z 25 524 oslovených mužů ve stejné věkové kategorii 56 % odpovědělo jedním slovem „spokojenost“. Ve 20 % by muži uvítali větší prsa, 4 % mužů se dokonce zdá, že ňadra, o která doma pečují, by mohla být menší. A co ona tolik diskutovaná prsa, přezdívaná psí ouška? Povadlost vnad registruje 20 % dotázaných pánů, ale podle všeho z toho muži nedělají kovbojku na pokračování. Jenže co ženské ego?

„Těhotenství, kojení a hubnutí udělá svoje, co si budeme nalhávat,“ smutně krčí rameny třiatřicetiletá Karin, podle které je logické, že když má žena s čím srovnávat, tedy hodnotí sebe v době před založením rodiny a po něm, musí uznat, že příroda si vybírá kruté daně. „Pak se není co divit, že neskáčeme nadšením, když pevnost a plnost prsou vzal čert,“ dodává s tím, že nepomůže ani ujišťování ze strany partnera, že on to tak nevnímá.

Foto: thinkstock

Jak to má s vaším dekoltem váš partner?Foto: thinkstock

„Zblbnutí“ moderním světem

„Důležité přece je, jak se ve svém těle cítíte vy, ne jak ho vnímá přítel nebo manžel,“ myslí si Karin. Pokud vás napadá, že muži to mají v životě jednodušší, protože jejich ňadra tak propíraná nejsou, sice máte pravdu, ale když se to tak vezme, i muži svůj rozkrok řeší víc, než je zdrávo.

Existuje několik studií, které odhalují, že muži jsou nespokojeni se svým penisem, kdežto ženy to tak černě nevidí. Za všechny jmenujme počin výzkumného dua, Davida A. Fredericka a Letitie Anne Peplau z University of California v Los Angeles. Tahle dvojice vyzpovídala 52 031 mužů a žen, přičemž 45 % pánů se nechalo slyšet, že chtějí, aby byl jejich penis větší. Je to potřeba? Ne! Úctyhodných 85 % žen z uvedeného výzkumu je spokojených s výbavou svého muže. Tak v čem je problém?

Lidé podceňují nejen sami sebe, ale i partnera, který v mnoha případech o nějakých nedokonalostech těla svého protějšku ani neví. A co víc. Zbytečným upozorňováním na vlastní klesající atraktivitu se partner může akorát znechutit.

A jak to vidíte vy? Berete svoje ňadra taková, jaká jsou?

Načítám