Hlavní obsah

Souboj manželů: Kdo je lepší řidič?

Foto: DAILYMAIL.CO.UK

Tom a Charlotte se kvůli svým řidičským schopnostem neustále pošťuchovali. Test jejich spory vyřešil jednou provždyFoto: DAILYMAIL.CO.UK

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to věčný boj mnoha párů. Kdo z vás je lepší řidič? Britští manželé se rozhodli své letité spory ukončit a podrobili se testu, který jejich schopnosti objektivně zhodnotil. Hádejte, kdo vyhrál!

Článek

Muži obecně předpokládají, že jejich naturel je více nakloněn technickým vymoženostem, tedy i automobilům. Proto s takovou oblibou radí při řízení svým ženám a láskyplně se jim snaží vysvětlit, co dělají špatně. A tak vznikají větší či menší hádky o to, kdo je lepší řidič. Britové Tom a Charlotte to měli donedávna stejně. Dokud jejich spor navždy neukončil test, kterému se podrobili a jenž zveřejnil deník Daily Mail.

Chytrá krabička

Celá soutěž mezi Tomem a Charlottou spočívala v malé černé krabičce, která byla namontovaná do jejich aut (Charlotte jezdí vozem Ford S-Max, Tom má VW Passat). Ta má v sobě zařízení GPS, zaznamenává trasu, dobu, za jakou byla ujeta, ale má také senzor pohybu, který sleduje další faktory.

Foto: dailymail.co.uk

Charlotte byla z vítězství nadšená, už jen proto, že výsledek udělal přítrž neustálým snahám jejího muže jí raditFoto: dailymail.co.uk

Každá jejich cesta byla tudíž podrobně prozkoumána. Zařízení dokáže odhalit, kde překročili povolenou rychlost, kde nehezky najeli do zatáčky, kde prudce zabrzdili, kde zase až příliš agresivně zrychlili a podobně. Počítač pak všechny tyto údaje vyhodnotil a udělil jim celkové skóre, přičemž maximum je sto bodů.

Vítěz je jasný?!

Byl to právě Tom, který možnost tohoto testu vítal. „Diskuse o tom, kdo z nás je lepší řidič, vedeme v podstatě celých dvacet let, co jsme spolu. Moje žena neřídí vůbec špatně, ale vždy jsem měl jasno v tom, že já řídím lépe. To je také důvod, proč kdykoli cestujeme společně, sedám si za volant automaticky já. A když přece jen čas od času řídí ona, s ochotou se ujímám role laskavého instruktora, ale Charlotte bohužel moje velkoryse nabízené rady nebere vážně,“ říká Tom.

Nicméně i on přiznává, že reálný důkaz toho, kdo je na tom za volantem líp, neexistuje. „Oba jsme udělali řidičák na první pokus, oba díky bohu jezdíme bez nehod. Takže tahle černá krabička pro mě byla možnost, jak naše řidičské schopnosti vědecky analyzovat,“ vysvětluje Tom.

Lze to obelstít

Samozřejmě je možné výsledky zmanipulovat tím, že si budete při ježdění dávat pozor na každou drobnost, budete dodržovat veškeré předpisy a podobně. V praxi to ale podle Toma možné není. „Při mém hektickém způsobu života, kdy sám pořád někam spěchám a do toho různě převážím naše tři děti, to nejde,“ tvrdí Tom.

Když přišly výsledky, nebyl překvapený. Ukázalo se to, co celou dobu předpokládal. „Získal jsem jednadevadesát bodů a Charlotte čtyřiaosmdesát. Byl jsem vítěz!“ vypráví Tom.

Omyl, miláčku

Jenže Charlottě se to nezdálo, a tak se začala výsledky zabývat důkladněji. Nakonec se ukázalo, že je vše trochu jinak. „Její skóre bylo totiž celou dobu celých sedmadevadesát bodů, jediný důvod, proč kleslo, byly údaje z prosince. Jenže tehdy jsme jeli za mými rodiči, sice Charlottiným vozem, ale za volantem jsem seděl já. Takže vítěz tu je, ale nejsem to já,“ přiznává Tom.

Foto: dailymail.co.uk

Výsledek testu Toma překvapil, ale přijal ho s pokorou a vítězství své ženy uznalFoto: dailymail.co.uk

A jeho žena? Ta je spokojená. „Moje řidičské nedostatky byly neustálým zdrojem pošťuchování z Tomovy strany. Naučila jsem se jeho poznámky ignorovat, ale vždy mě štvalo, jak se vydává za toho lepšího. Takže vítězství jsem si hodně užívala,“ říká Charlotte. Podle ní ale nejde jen o výsledky z prosince, test odhalil i řadu dalších rozdílností v jejich řízení. „Já přišla o pouhé tři body, a to jen proto, že jsem jednou při couvání malinko odřela nárazník. Ale Tom měl hodně černých bodů za nebezpečný styl jízdy,“ dodává Charlotte.

A co vy? Taky se doma pošťuchujete kvůli tomu, kdo líp řídí? A líbila by se vám možnost takového testu?

Reklama

Související témata:

Načítám