Článek
Nebojte, nic neošidíte a cukroví bude chutnat na jedničku! Oba dnešní recepty jsou nepečené, snadné ale rafinované a chuťově dokonalé. V redakci se po obou druzích jen zaprášilo a dlouho se debatovalo, který tip je nakonec lepší. Vyzkoušejte oba a sami se rozhodněte, která nepečená variace vám chutná víc! Budou to Michalovy kokosové, nebo Klářiny karamelovo-skořicové kuličky?
Michalovy kokosové kuličky ze 3 surovin
Na 50 kuliček potřebujete: 200 g jemně strouhaného kokosu, 200 g slazeného kondenzovaného mléka, 150 g mandlí, kokos na obalení
Postup: V misce smíchejte kokos a mléko a hmotu dejte uležet do lednice na půl hodiny. Pak z ní prsty oddělujte vždy část a obalte těstem mandli. Zarolujte v dlaních kuličky, obalte je v kokosu a dejte na den uležet. Dělejte je těsně před Vánoci, ať vám nezplesniví.
Karamelovo-skořicové koule podle Kláry
Na 25 kuliček potřebujete: 250 g karamelových sušenek (Lotus, Coppenrath, Pepitos), 1 lžíci mleté skořice, 120 g másla, 50 ml rumu, mleté oříšky na obalení
Postup: Sušenky v robotu rozmixujte nahladko, přidejte k nim skořici, změklé máslo a rum a vypracujte jednotnou hmotu, kterou dejte aspoň na 15 minut do lednice. Pak z těsta tvarujte koule, které ihned obalte v namletých oříšcích. Kuličky dejte zpátky do lednice, nechte je ztuhnout a podávejte.
Máte také tipy na bleskové cukroví na poslední chvíli? Napište nám recept do diskuse!