Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Přestože o jejich přípravě koluje spousta mýtů, uvařit dobře špagety není žádná velká věda. Pamatujte vždy na dostatek vody. Na 100 g těstovin budete potřebovat litr vody a lžíci soli. A co dál? Zapojte další suroviny!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení špaget
  • 3 ks cibule
  • 150 g strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 6 ks ančoviček
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce soli
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte a opečte ji na másle. Přidejte třtinový cukr, zamíchejte a směs nechte zkaramelizovat.

02.

Špagety uvařte podle návodu. V jiné pánvi na oleji nechte rozpustit ančovičky. Přidejte prolisované stroužky česneku, strouhanku a krátce opečte. Směs promíchejte se špagetami a podávejte ozdobené karamelizovanou cibulkou. Nakonec můžete dozdobit ještě nasekanou petrželkou.

Tip: Tento recept bude chutnat například s penne, které na sebe nabalí víc strouhanky.

Napadlo vás někdy, vyrobit si vlastní domácí těstoviny?

Reklama

Související témata:

Načítám